Hans van Delft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hans van Delft
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Geboren 3 juni 1946
Geboorteplaats Nijmegen
Overleden 24 maart 2020
Overlijdensplaats Lent
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

Hans (J.C.M.) van Delft (Nijmegen, 3 juni 1946Lent, 24 maart 2020) was een Nederlands zakenman en sportbestuurder. Van Delft was van 8 april 1997 tot 1 juli 2006 voorzitter van de Nijmeegse betaald-voetbalclub N.E.C..[1]

Van Delft werd in Nijmegen bekend als ondernemer, waardoor hij ten tijde van zijn aanstelling als voorzitter al een flink netwerk had opgebouwd. Zijn vermogen, waarmee hij een notering behaalde in de Quote 500, verdiende hij met name met de verkoop van papierbedrijf Depa (Delft Papier).

In 2008 eindigde Van Delft als tweede bij de verkiezing van de 'machtigste Nijmegenaar' van dagblad De Gelderlander, na Paul Depla. Bij zijn afscheid als voorzitter werd hij benoemd tot erevoorzitter van de club. Tevens ontving hij uit handen van toenmalig burgemeester Guusje ter Horst middels de 'Zilveren erepenning' het ereburgerschap van de stad Nijmegen.

Na zijn voorzitterschap is hij onder meer actief als bestuurslid van Actief Comité Binnenstad Nijmegen, de organisator van de Vierdaagsefeesten. En is hij eigenaar van het Vlaams Arsenaal in het hartje centrum van Nijmegen.

Door supporters wordt hij liefkozend de "Grote Dikke Leider" (GDL) genoemd.