Hasbro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Hasbro is een Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant. In 2016 is ze met haar omzet van €4,21 mld de op drie na grootste speelgoedproducent ter wereld, na LEGO (€5.1 mld), Mattel (€4.9 mld) en Bandai Namco (€4,28 mld). Hasbro is de uitgever van het populairste bordspel ter wereld: Monopoly. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pawtucket (Rhode Island).

Geschiedenis[bewerken]

Hasbro, Inc. is tegenwoordig de moedermaatschappij van meerdere dochtermaatschappijen.

De ontwikkelde en fabriceerde spel- en speelgoedproducten behouden hun merkidentiteit door deze onder de (merk)namen van de dochtermaatschappijen op de markt te brengen, wat een belangrijke aspect vormt bij het promotie- en marketingbeleid.

Enkele van Hasbro's dochtermaatschappijen:

In de jaren 1990 produceerde Hasbro via haar dochtermaatschappij Hasbro Interactive diverse computerspellen voor diverse computerplatformen. Inmiddels is deze divisie opgedoekt. Tegenwoordig licenceert Hasbro haar merknamen en spelconcepten aan externe computerspelontwikkelaars die vervolgens computerspellen ontwikkelen gebaseerd op de spelconcepten van Hasbro.

Speelgoed en bordspellen[bewerken]

Hasbro richt zich met verschillende merknamen op meerdere doelgroepen en leeftijden. Bekende merken zijn onder meer:

Speelgoed[bewerken]

Bordspellen[bewerken]

Hasbro is de grootste producent van bordspellen ter wereld en brengt deze op de markt via diverse dochterbedrijven als Parker Brothers en Milton Bradley (MB). Bekende bordspellen zijn:

Hasbro produceert verschillende spelvarianten van haar bordspellen. Zo is er bijvoorbeeld naast de oorspronkelijke versie van Scrabble ook een "Scrabble Deluxe Editie", "Scrabble Deluxe Reis Editie" en "Scrabble Junior".

Hasbro brengt ook denksportspellen op de markt, zoals:

Externe links[bewerken]