Heavenly Sword

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Heavenly Sword
Ontwikkelaar Ninja Theory
Uitgever SCEI
Uitgebracht Vlag van Japan 15 november 2007
Vlag van Verenigde Staten 12 september 2007
Vlag van Europa 14 september 2007
Vlag van Australië 20 september 2007
Genre Action-adventure, Hack and slash, Beat 'em up
Spelmodus Singleplayer
Engine Havok
Leeftijdsklasse ESRB: Teen
BBFC: 15
PEGI: 16+
Platform PlayStation 3
https://www.playstation.com/nl-nl/games/heavenly-sword-ps3/
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Heavenly Sword is een computerspel ontwikkeld door Ninja Theory exclusief voor de PlayStation 3.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De gameplay van Heavenly Sword is gefocust op vechten met een wapen genaamd de "Heavenly Sword" dat op lange en korte afstanden kan aanvallen. De protagonist, Nariko, kan de Heavenly Sword gebruiken in drie stijlen. "Speed Stance" heeft een balans tussen kracht en snelheid, in deze stijl neemt het zwaard de vorm aan van twee aparte zwaarden. "Range Stance" is sneller en kan gebruikt worden voor aanvallen op afstand, maar is zwakker. "Power Stance" is het sterkste, maar ook de traagste stijl waarin het zwaard de vorm aanneemt van één groot zwaard. Voor sommige delen in het spel moet de speler op een knop die op het scherm getoond is drukken om bepaalde acties te voltooien.

Een tweede karakter, Kai, kan bestuurd worden voor sommige delen in het spel. Ze kan haar kruisboog gebruiken om vijanden uit te schakelen. Projectielen kunnen bestuurd worden naar een doelwit met de SIXAXIS controller door "Aftertouch".

Recensies[bewerken | brontekst bewerken]

Recensies
Game Rankings 81%[1] (gebaseerd op 68 recensies)
Metacritic 79/100[2] (gebaseerd op 60 recensies)
Publicatie Score
Game Informer 8.75/10[3]
GamePro 4.5/5[4]
GameSpot 8/10[5]
IGN 7/10[6]
PlayStation Universe 9/10

Het spel is geprezen voor zijn graphics en vechtsysteem en heeft kritiek gekregen op zijn korte speelduur en tekortkoming van online mogelijkheden. Het spel heeft 79/100 op Metacritic gebaseerd op 63 recensies.[7]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Heavenly sword was een van de eerste titels die werden bekendgemaakt na de aankondiging van de PlayStation 3. De titel zou echter pas een jaar na de launch van de PS3 verschijnen.

Het spel maakte uitvoerig gebruik van de mogelijkheden van de SIXAXIS controller, hierdoor werden de mogelijkheden van de nieuwe techniek aangetoond maar ook de pijnpunten. De technologie sloeg niet aan en na de introductie van de PlayStation Move controller werd de techniek nog nauwelijks gebruikt.

Ontwikkelaar Ninja theory maakte later nog Enslaved: Odyssey to the West (2010), net als Heavenly sword een PlayStation exclusive.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]