Hellboy: Seed of Destruction

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hellboy: Seed of Destruction
(Stripomslag op en.wikipedia.org)
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Oorspronkelijke taal Engels
Creatieteam
Schrijver(s) Mike Mignola
John Byrne
Tekenaar(s) Mike Mignola
Publicatie
Uitgever Dark Horse Comics.
Publicatie 4 verhalen
Publicatiemedia Stripalbums
Huidige status Inactief
Eerste publicatie 1994
Laatste publicatie 1994
Portaal  Portaalicoon   Strip

Hellboy: Seed of Destruction is een vierdelige miniserie comics uit 1994 over het personage Hellboy. Het was de eerste in wat uitdraaide op een serie aan elkaar verwante miniseries die schrijver en tekenaar Mike Mignola uitbracht bij Dark Horse Comics.

Essentie[bewerken]

In Seed of Destruction ('zaad der vernietiging') belandt een nog jonge Hellboy bij een ruïne in Schotland op Aarde, wanneer de nazi's in 1944 een ritueel voltrekken om dit te bewerkstelligen. Zij worden hiertoe bijgestaan door Grigori Raspoetin. Die heeft een fout gemaakt omdat hij eigenlijk 'de draak' uit het Bijbelboek Openbaring probeerde op te roepen. Hij geeft dit niet toe en claimt het einde der tijden in werking te hebben gezet. Professor Trevor Bruttenholm weet het rode wezen onder zijn neus weg te kapen en ermee te verdwijnen.

Vijftig jaar later blijkt de knalrode, met hoorns getooide demon 'Hellboy' - anders dan zijn uiterlijk doet vermoeden - te zijn uitgegroeid tot een agent van 'het goede'. Hij werkt met onder meer zijn grote liefde Liz Sherman en het humanoïde amfibie Abe Sapiens voor het Bureau for Paranormal Research and Defense. Dan duikt Raspoetin opnieuw op om Hellboy ervan te overtuigen dat het zijn lotsbestemming is om samen met hem de wereld te vernietigen.

Prijzen[bewerken]

  • Will Eisner-award voor beste grafische album in herdruk 1995.
  • Mignola won de Will Eisner-award voor beste scenarist+tekenaar 1995 met Seed of Destruction.