Herbert Christopher Robinson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Herbert Christopher Robinson, (Liverpool, 4 november 1874Oxford, juni 1929) was een Brits zoöloog en ornitholoog. Hij is vooral bekend voor de initiëring en zijn bijdrage aan het belangrijkste ornithologische werk The Birds of the Malay Peninsula.

Levensloop[bewerken]

Robinson werd geboren in Liverpool. Tot zijn grote familie behoorden vooral advocaten en andere academici. Hij studeerde aan het Marlborough College, beëindigde zijn studie uit medische redenen echter niet. Een geplande expeditie naar Nieuw-Guinea om daar bewijsexemplaren te verzamelen, moest eveneens wegens gezondheidsklachten worden geannuleerd. Hij werkte vervolgens bij het World Museum Liverpool en was daar samen met Henry Ogg Forbes, voordat hij als medewerker van de publieke dienst naar Maleisië ging en daar de leiding van museums overnam. Hij was vervolgens van 1903 tot 1926 in Selangor gestationeerd en keerde naar Groot-Brittannië terug in 1920. Vanaf 1908 was Cecil Boden Kloss bij het museum in Kuala Lumpur zijn medewerker.

Herbert Christopher Robinson ging in 1926 met pensioen en startte met een uitgebreid werk over de avifauna van het Maleisische Schiereiland, waarvan hij de eerste twee banden uitgaf. Van de derde band had hij het manuscript vergaand afgewerkt, voordat hij in een verzorgingstehuis in Oxford in 1923 overleed. Het uiteindelijk vijfbandige werk over de avifauna van Maleisië werd uiteindelijk door andere auteurs afgewerkt, waaronder Frederick Nutter Chasen.