Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente
Single van:
Peter de Koning
Van het album:
De avonturen van Peter de Koning
B-kant(en) Knooppunt Sabina
Uitgebracht 1995
Genre Nederpop
Duur 3:02
Label Xplo Music
Schrijver(s) Peter de Koning
Producent(en) Marc Kossmann, Hans Pieters, Jan Rooymans
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Peter de Koning
  1995
Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente
  1996
Hartstikke gek
Volgorde op De avonturen van Peter de Koning
4
Helden
  5
Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente
  6
Het leven is een loterij
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente is een single van de Nederlandse zanger Peter de Koning uit 1995. Het stond in 1996 als vijfde track op het album De avonturen van Peter de Koning.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente is geschreven door Peter de Koning en geproduceerd door Marc Kossmann, Hans Pieters en Jan Rooymans. Het is een nederpoplied waarin de zanger verliefd is op zijn tandartsassistente. De Koning schreef eerst de tekst van het nummer, waarna later de melodie van het lied is gemaakt.[4] De zanger schreef het lied als examenopdracht voor zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium.[5] Nadat het door 3FM werd opgepikt werd het steeds meer gedraaid. Het is de grootste hit van de artiest, die naar eigen zeggen nooit bezig was met liedjes schrijven die hitjes zouden kunnen worden. Na Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente heeft de zanger geen liedjes meer gemaakt met hitnoteringen in hitlijsten. De B-kant van de single is Knooppunt Sabina, geschreven en geproduceerd door dezelfde personen als Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente had wel hitnoteringen, in zowel Nederland als België. In de Nederlandse Top 40 kwam het tot de vijfde plaats en was het acht weken in de lijst te vinden. De piekpositie in de Mega Top 50 was de zesde plek. Het stond negen weken in deze hitlijst. In de drie weken dat het in de Vlaamse Ultratop 50 stond, piekte het op de 37e plaats.