Hilde Palland-Mulder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hilde Palland-Mulder
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Hilde M. Mulder
Geboren 13 september 1979
Geboorteplaats Kampen
Functie Lid Tweede Kamer
Sinds 29 mei 2019
Partij CDA (sinds 2000)
Religie Nederlands Gereformeerde Kerken
Titulatuur mr.
Politieke functies
2006-2018 Gemeenteraadslid in Kampen
2009-2018 Fractievoorzitter in de gemeenteraad van Kampen
2019-heden Lid Tweede Kamer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Hilde Palland-Mulder (Kampen, 13 september 1979) is een Nederlandse politica. Namens het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is zij sinds 29 mei 2019 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Palland-Mulder studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en werd in 2000 lid van het CDA. Palland zat tussen 2006 en 2018 drie periodes in de gemeenteraad van Kampen. Vanaf 2009 was ze fractievoorzitter en in 2014 werd ze lijsttrekker. In 2017 was zij verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen dat jaar. Naast haar politieke werk is Palland medeoprichter en eigenaar van een adviesbureau op het gebied van huisvesting en maatschappelijk vastgoed.

Per 29 mei 2019 werd Palland-Mulder door de Kiesraad benoemd verklaard als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in de vacature die ontstond na het vertrek van Sybrand van Haersma Buma.[1][2]

Portefeuilles[bewerken | brontekst bewerken]

Palland-Mulder vertegenwoordigt het CDA vooral op de gebieden van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierbij draagt ze bij aan de portefeuilles als zzp, arbeidsongeschiktheid en ondernemers. Palland-Mulder diende in september 2020 de initiatiefnota Familiebedrijven in, mede geïnspireerd op het Overijsselse economische beleid met specifieke aandacht voor familiebedrijven.[3][4][5]

Onderscheiding[bewerken | brontekst bewerken]

Bij haar afscheid van de gemeenteraad van Kampen werd ze gedecoreerd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.[6]

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Palland-Mulder, geboren en getogen Kampenaar, is getrouwd en heeft een dochter. Haar meisjesnaam is Mulder. Kerkelijk behoort ze tot de Nederlands Gereformeerde Kerken. Palland-Mulder is lid geweest van de jongerenpartij van het CDA.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]