Hoederecht (Zone Stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoederecht
Zone Stad-aflevering
Nummer 2
Productiecode 01x02
Eerste uitzending België 20 december 2003
Scenario G. D'Hena
Regie Johan Tiels
Zone Stad - Seizoen 1
13 december 2003 - 6 maart 2004
 1. Rosse John
 2. Hoederecht
 3. De Ramkraak
 4. Vluchtmisdrijf
 5. De Antieke Kast
 6. De Huisjesmelker
 7. Moord in de Haven
 8. De Roemeen
 9. De Pedofiel
 10. Bescherming
 11. De Carjacking
 12. Diamanten
 13. Wraak

  Seizoen 2
Lijst van afleveringen

Hoederecht is de 2de aflevering van VTM's politieserie Zone Stad. De aflevering werd in Vlaanderen voor het eerst uitgezonden op 20 december 2003.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Hoofdinspecteur Tom Segers moet samen met zijn nieuwe partner Dani Wauters een kroeg in de gaten houden waar prostitutie plaatsvindt. De samenwerking verloopt echter allesbehalve soepel. Er worden inderdaad prostituees gevonden en de kroegbaas wordt meegenomen voor verhoor.

Leen Van de Velde komt een klacht neerleggen omdat haar ex-man haar kinderen niet heeft teruggebracht na zijn bezoek. Tom en Dani stellen een onderzoek in maar dat wil niet echt vlotten omdat ze slecht samenwerken. Wanneer de man zelfmoord pleegt lijkt het onderzoek helemaal vast te zitten.

De echtgenoot van hulpagente Katrien is razend als hij verneemt dat zijn vrouw een verhouding heeft met commissaris Wim Jacobs. Hij komt naar het bureau om Wim eens een goed pak rammel te geven. Hij kan uiteindelijk nog net worden tegengehouden.

Ruige Ronny heeft een tip over de zoon van Rosse John, Dani besluit hem op te pakken dit tot ergernis van Tom die had hem willen volgen naar zijn vader. Hij is woest op Dani en weigert haar excuses te aanvaarden.

Er lijkt een doorbraak te komen in de zaak naar de vermiste kinderen van Leen Van de Velde wanneer er een tip komt over een garagebox. Tom en Dani haasten zich naar de garagebox om de kinderen te redden.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]