Hoge Vucht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Hoge Vucht is de verzamelnaam voor de wijken die samen het gedeelte van Breda Noord vormen dat is gelegen ten noorden van de Noordelijke Rondweg in Breda.

Beschrijving[bewerken]

Deze wijken die deel uitmaken van Hoge Vucht zijn:

Hoge Vucht is een veelzijdige wijk. Er wonen bijna 22.000 mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Dat betekent dat een achtste van de Bredase bevolking in dit deel van de stad leeft.

Hoge Vucht is een typische jaren zestig-wijk, ruim opgezet met brede lanen, singels en parken. Gelegen aan de noordrand van Breda, grenzend aan het centrum, is de wijk een prettige omgeving om te wonen.

Er zijn basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs binnen de Hoge Vucht. Voor de ouderen zijn er twee bejaardenhuizen. Ook zijn er enkele instanties die het publiek recreatie en educatie aanbieden (Parkhoeve Breda Noord en de Buurttuin).

Bereikbaar via de stadsbuslijn 1 en 2 via Station Breda en de N 285.

Winkelcentrum Hoge Vucht[bewerken]

Hoge Vucht is ook de naam van het overdekte winkelcentrum aan de Moerwijk in Breda Noord. Dit winkelcentrum is de centrale ontmoetingsplaats voor alle bewoners van Breda Noord met een groot aantal vestigingen van middelgrote Nederlandse retailers. Het heeft een grote (gratis) parkeerplaats waar op donderdagmorgen de weekmarkt wordt gehouden. Ook was er de vestiging Noord van de Openbare Bibliotheek Breda gevestigd.

Fotogalerij[bewerken]

Media[bewerken]

Koers is lokale maandkrant in de Hoge Vucht.

Externe links[bewerken]