Naar inhoud springen

Hoge Vucht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Hoge Vucht is de verzamelnaam voor de wijken die samen het gedeelte van Breda Noord vormen dat is gelegen ten noorden van de Noordelijke Rondweg in Breda.

Deze wijken die deel uitmaken van Hoge Vucht zijn:

In 2021 woonden in de Hoge Vucht 25.475 mensen, dit is ongeveer een achtste van de Bredase bevolking. Vierenveertig procent van de inwoners heeft een migratieachtergrond, het is daarmee een van de meest multiculturele wijken van Breda. Het is een typische jaren 1960 wijk, ruim opgezet met brede lanen, singels en parken. De wijk ligt ten noorden van het centrum van Breda.

Er zijn basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de Hoge Vucht. Voor ouderen zijn er twee tehuizen. Ten behoeve van buitenrecreatie en natuureducatie is er 'Kinderboerderij Parkhoeve Breda Noord'.

De wijk is bereikbaar via stadsbuslijn 1 en 2 en een aantal haltes van buitendienstbussen op de provinciale weg 285 naar Terheyden.

Winkelcentrum

[bewerken | brontekst bewerken]

Hoge Vucht is ook de naam van het overdekte winkelcentrum aan de Moerwijk in Breda Noord. Er is een groot aantal vestigingen van de landelijk opererende winkelketens. Op de parkeerplaats wordt op donderdagmorgen weekmarkt gehouden.

'Koers' is lokale maandkrant in de Hoge Vucht.

[bewerken | brontekst bewerken]
Zie de categorie Hoge Vucht van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.