Hotelschool (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hotelschool
Single van:
Antoon
Van het album:
Hallo, Engel
Uitgebracht 2022
Genre Nederpop, nederhop
Duur 2:21
Label DreamTeam, Cloud 9 Music
Schrijver(s) Valentijn Verkerk, Paul Sinha, Kevin Patrick
Producent(en) Antoon
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Antoon
2022
Hallo
  2022
Hotelschool
  2022
Tantoe lekker
Volgorde op Hallo
3
Tantoe lekker
  4
Hotelschool
 
Volgorde op Engel
1
Dromen
  2
Hotelschool
  3
Roddels
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hotelschool is een lied van de Nederlandse zanger Antoon. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als vierde track op de ep Hallo waar ook de nummers Hallo, De wereld aan en Tantoe lekker op stonden. In 2023 stond het als tweede track op het album Engel.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Hotelschool is geschreven door Valentijn Verkerk, Paul Sinha en Kevin Patrick en geproduceerd door Antoon. Het is een nummer uit het genre nederpop. In het lied beschrijft de liedverteller een meisje dat aan een hotelschool heeft gestudeerd. Het lied was de opvolger van successingle Hallo en genoot zelf ook populariteit, wat zorgde dat de single een platina status heeft.[3][4]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De zanger had succes met het lied in Nederland. Het piekte op de tweede plaats van de Single Top 100 en stond hier 46 weken in. Opvallend was dat het lied in de eerste week van april 2022 op de tweede plaats stond, terwijl de twee andere nummers in de top drie ook van de zanger waren; Hallo en Vluchtstrook.[5] Ook het lied op de vijfde plaats was van de zanger; Tantoe lekker met Big2. In de Top 40 kwam het tot de achttiende positie en was het zeven weken te vinden.