Houden van mij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Houden van mij
Single van:
Froukje
Van het album:
Noodzakelijk verdriet
B-kant(en) Naar het licht, Als ik God was
Uitgebracht 27 oktober 2023
Genre Softrock, alternatieve pop
Duur 2:18
Label Frok 'n Roll
Schrijver(s) Froukje Veenstra
Producent(en) Froukje, David van Dijk
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Froukje
2023
Naar het licht
  2023
Houden van mij
  2024
Kwijt
Volgorde op Noodzakelijk verdriet
8
23 mei
  9
Houden van mij
  10
Geef het terug
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Houden van mij is een lied van het Nederlandse zangeres Froukje. Het werd in 2023 als single uitgebracht en stond in 2024 als negende track op het album Noodzakelijk verdriet.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Houden van mij is geschreven door Froukje en geproduceerd door Froukje en David van Dijk. Het is een lied dat past in de genres softrock en alternatieve pop. In het lied zingt Froukje over zelfacceptatie en zelfontplooiing.[2] De zangeres schreef het nummer al een jaar voordat ze het uitbracht en speelde het eerder bij verschillende optredens.[3] Het werd uiteindelijk uitgebracht in aanloop naar het album Noodzakelijk verdriet, dat op 12 januari 2024 is uitgekomen. Het is de negende track op het album.

Het nummer werd als single uitgebracht met twee eerder uitgebrachte nummers op de B-kant. Dit waren Naar het licht en Als ik God was.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De zangeres had weinig succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. Er was geen notering in de Single Top 100 en ook de Top 40 werd niet bereikt. Bij laatstgenoemde was er wel de 21e positie in de Tipparade.