Hoy (Duitsland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hoy
Eiland van Vlag van Duitsland Duitsland
Hoy (Beieren)
Hoy
Locatie
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Locatie Bodenmeer
Regio Gemeente Lindau
Coördinaten 47° 33′ NB, 9° 42′ OL
Algemeen
Oppervlakte 0,000053 km²
Inwoners 0
Lengte 9 m
Breedte 6 m
Foto's
Het eiland Hoy vanuit Lindau met op de achtergrond de Pfänder
Het eiland Hoy vanuit Lindau met op de achtergrond de Pfänder
Boven de stad Lindau ligt het eiland Hoy
Boven de stad Lindau ligt het eiland Hoy

Hoy is een onbewoond eiland in het Bodenmeer, 400 meter ten oosten de stad Lindau. Het eiland heeft een ongeveer rechthoekige vorm met een lengte van acht meter en een breedte van tussen de vijf en zes meter. De totale oppervlakte bedraagt 53 vierkante meter. Hoy behoort tot het stadsdeel en de gemarkung Reutin, die sinds 1922 een onderdeel is van de stad Lindau. Het eiland is beplant met één grote wilg waarvan de kroon bijna het gehele eiland beslaat. De oevers van het eiland zijn versterkt met een muur en steken ongeveer twee meter boven de waterspiegel van de Bodensee uit. Hoy is samen met het omliggende gebied, de Reutiner Bucht, aangewezen als natuurgebied. Het eiland heeft veel gelijkenissen met het kunstmatig eiland Schalch in de Chiemsee.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In de volksmond wordt Hoy nog vaak een galgeneiland genoemd, echter wordt hiermee een eiland bedoeld die 550 meter naar het oosten lag en tegenwoordig een schiereiland betreft.

In feite is Hoy een klein en door mensen gemaakt eiland. Het werd gecreëerd door de eigenaar van de Villa Seeheim aan de linkeroever van het eiland Lindau. De constructie van het eiland begon op 20 februari 1922 en werd geopend met een festival met vlaggen, zang en ceremoniële toespraken in 1934.

Het eiland werd in de daarop volgende jaren gebruikt als een privé-zwemeiland, inclusief een badhuis. Dit badhuis is echter in 1945 afgebrand.