Naar inhoud springen

Husaca

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vuilnisbak
Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen.
Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voel je vrij het artikel te bewerken.
Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Husaca is afgeleid van de termen human (=Hu), Sales (=Sa) en Capital (=Ca) en staat voor een bedrijfskundige methodiek die tot doel heeft organisaties commercieel te versnellen. De Husaca methodiek is in het jaar 2024 voor het eerst in Nederland naar buiten gebracht en ontstaan vanuit wetenschappelijk onderzoek, toegespitst bedrijfsonderzoek en gebaseerd op meer dan 25 jaar praktijkervaring in management en verkoop in nationale en internationale organisaties.

In de Husaca managementfilosofie betekent het commercieel versnellen van organisaties het bereiken van de juiste balans en alignment tussen bedrijfsdoelstellingen, talentmanagement en sales om vervolgens maximale snelheid in de organisatie te kunnen bereiken.

Om organisaties beter te laten presteren is afstemming en een vloeiende samenwerking tussen Personeelsmanagement, Strategische planning en Verkoopmanagement een must. Zeker bij bedrijven die al een bepaalde bedrijfsgrootte of maturiteit hebben en waar gevestigde afdelingen met hun eigen strategische belangen, doelen en processen, direct of indirect een impact hebben op de commerciële prestaties van de organisatie.

Om in kaart te brengen waar knelpunten zich in een organisatie bevinden die een significant effect kunnen hebben op de commerciële prestaties van de organisatie wordt er met de Husaca methodiek integraal vanuit een driedimensionale analyse naar de organisatie gekeken. Er wordt onderzocht waar een eventuele disbalans in de driehoek (Mens, Sales en Strategie) aanwezig is en hoe deze gestroomlijnd kan worden, alvorens er dieper op de commerciële prestaties wordt ingezoomd.

Vervolgens wordt de wendbaarheid, versnelling, aanpassingsvermogen, afstemming en erkenning van het sales team geanalyseerd om de huidige prestaties van het sales team in kaart te brengen, te analyseren hoe er met het aanwezige sales talent wordt omgegaan en waar te nemen of het team al in voldoende mate in synergie en flow is en waar de verbeterpunten voornamelijk liggen.