iCarly: iQuit iCarly

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
iCarly
iQuit iCarly
Regie Steve Hoefer
Producent Joe Catania
Scenario Dan Schneider
Hoofdrollen Miranda Cosgrove
Jennette McCurdy
Nathan Kress
Jerry Trainor
Noah Munck
Muziek Eric Goldman
The Jetboys
Michael Corcoran
Distributie Nickelodeon
Première VS: 5 december 2009
Genre SitCom
Speelduur 60 min.
Taal Engels
Land Verenigde Staten
Voorloper iFight Shelby Marx (Film, seizoen 2)
iMove Out (Uitzending)
iSaved Your Life (Productie)
Vervolg iPsycho (Film)
iSaved Your Life (Uitzending)
iEnrage Gibby (Productie)
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

De film iQuit iCarly is de derde speciale filmaflevering van de populaire Amerikaanse jeugdserie iCarly, voor het eerst uitgezonden in 2009.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

iCarly en Fleck & Dave[bewerken]

Nadat Carly en Sam twee komieken, Fleck & Dave, willen helpen een video te maken voor een wedstrijd kiezen ze kanten nadat Fleck & Dave ruzie maken (omdat Fleck de auto van Daves vader paars heeft gespoten). Nadat de meisjes zelf ook ruzie maken proberen ze ieder iCarly te doen vanuit hun huis, Carly samen met Dave en Sam met Fleck, maar wanneer dit niet loopt zoals gepland stopt Carly de show, voor altijd. De meisjes blijven ruzie maken wat tot een scheidings-situatie leidt met Freddie als het kind en Sam en Carly als ouders vechtend om Freddie. Ook "muffint" Carly per ongeluk een oude vrouw wanneer ze die, in een muffingevecht, naar Sam wil smijten. De nieuwe duo's gaan beide hun eigen filmpje maken voor de wedstrijd met Freddie als cameraman voor Carly en Dave. Maar wanneer ze beiden dezelfde filmlocatie hebben, het platform van een ruitenwasser, dat op dat moment op de dertiende verdieping hangt, gaan Carly en Sam daar, zonder bescherming, ruzie maken. Nadat Carly bijna valt wordt ze door Sam gered, met daarna de rollen omgekeerd omdat Spencer een touw op Sams hoofd laat vallen. Nadat ze beiden veilig en wel terug in het gebouw zijn maken ze allemaal samen een trailer-video The Blowing.

Spencer & Gibby[bewerken]

Nadat Spencer, na een week durende tv wedstrijd op "The Boat Network" een boot gewonnen heeft, de S. S. Placeholder, hangt hij er samen met Gibby op rond. Wel één probleem, de boot staat op de parking omdat Spencer nog geen plek in de haven heeft, vooral omdat het te duur is ($1000). De boot staat op de parking van een rijkeluiskind die na een waarschuwing samen met zijn baseball-team, The Pirates, het schip kaapt. Later kapen ze het schip terug door The Pirates te bekogelen met watermeloenen. Daarna ziet Spencer Carly hangen aan het platform en loopt hij schreeuwend naar boven.

Trivia[bewerken]

  • In deze aflevering komen we erachter dat er een kat in de muur van Spencer & Carly's appartement zit, dat Gibby zijn eigen barbecuesaus heeft, GIB-B-Q Sauce.
  • De aflevering is geïnspireerd op het stuk The Sunshine Boys van Neil Simon, over vrienden die uit elkaar gaan wegens hun verschillen.
  • In de openingsscène komt de vraag "Wat de beroemde botenbouwer, Joe Catania, in 1997 bouwde" met als antwoord werelds grootste Dinghy (een type boot dat gekenmerkt wordt door zijn kleinheid). Joe Catania was echter de producer van deze, en enkele andere, afleveringen van iCarly.
  • We komen erachter dat er een "The Boat Network" is (kanaal 322) tussen "The Allergy Channel" en "The Mexican Dessert Channel".
  • In het filmpje van The Blowing krijgt Carly tweemaal een krant in haar gezicht, dit was niet gepland bij de opnames maar is toch gebruikt omdat het zo grappig is. Het filmpje eindigt met de zin: "This wind blows" (Deze wind blaast).


Voorganger:
iMove Out
Afleveringen van iCarly Opvolger:
iSaved Your Life