Iddo van der Giessen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Iddo van der Giessen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Iddo van der Giessen
Geboren 17 november 1995
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2011 - heden
Stijl kerkmuziek
Beroep(en) organist
Instrument(en) orgel
Officiële website
(en) Last.fm-profiel
Portaal  Portaalicoon   Klassieke muziek

Iddo van der Giessen (Zoetermeer, 17 november 1995) is een Nederlands organist.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Studie[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Giessen had van jongs af aan al interesse in het orgel. Omdat zijn vader organist was wilde hij zelf ook orgel gaan spelen. Hij ging naar het vwo aan het Oranje Nassau College in Zoetermeer waar hij een opleiding tot Economie & Maatschappij volgde. Aansluitend volgde hij een studie LAPP-Top, Midden-Oosten Studies en geschiedenis aan de Universiteit Leiden waar hij in 2016 cum laude afstudeerde. Zijn orgelstudie begon hij in 2014 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van Jos van der Kooy. Hij behaalde daarbij een negen voor zijn examenrecital. Tevens studeerde hij daar in 2020 evenens cum laude af. Hierna volgde hij een studie kerkmuziek aan de Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Hij kreeg hier les van Ronald de Jong, Bert Mooiman, Geert Bierling, Hayo Boerema en Anton Pauw.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Van der Giessen werd in 2011 benoemd tot organist in de Ichthuskerk in Zoetermeer. In 2015 volgde daar zijn benoeming tot organist van de Protestantse wijkgemeente De Oase. Hij was in diezelfde periode organist aan de hervormde kerk in Bergschenhoek. Hij is sinds 2017 tot op heden cantor-organist aan de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek.[1] Hij werkt daarnaast sinds 2021 als onderzoeker bij de Randstedelijke Rekenkamer.

Van der Giessen voert naast organist de triosonates van Bach en de orgelsonates van Mendelssohn integraal uit in de Amsterdamse Westerkerk en is secretaris van de stichting Rotterdam Orgelstad. Van hem verschenen er ook meerdere cd's die zijn opgenomen in de Oude Kerk in Rotterdam Charlois en de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem. Hij vormt samen met trombonist Joram van Ketel een muziekduo.[2]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Müller Orgel
  • Wachet auf!
  • Hess-orgel

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]