Ingeborg De Meulemeester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ingeborg De Meulemeester
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Ingeborg De Meulemeester
Geboren Kortrijk, 14 april 1965
Kieskring Flag of Oost-Vlaanderen.svg Oost-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Verpleegster
Partij N-VA
Functies
2010 - 2014 Volksvertegenwoordigster[1]
2013 - heden Gemeenteraadslid Beveren
2013 - heden Schepen Beveren
2014 - heden Vlaams Parlementslid[2]
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Ingeborg De Meulemeester (Kortrijk, 14 april 1965) is een Belgische Vlaamsgezind politica voor de N-VA.

Levensloop[bewerken]

Ingeborg De Meulemeester is afkomstig uit Kortrijk, maar woonde tijdens haar jeugd in Antwerpen. Via gehandicaptenorganisatie Jong KVG kwam ze in Beveren-Waas terecht waar ze vanaf haar vijftiende actief werd in de plaatselijke afdeling van deze organisatie. Tot 2010 was ze actief als sociaal verpleegkundige in een tehuis voor mensen met een mentale handicap in Beveren. Tevens zetelt ze in de raad van bestuur en de algemene vergadering van het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap PWA Beveren-Waas.

Van 2010 tot 2014 was Ingeborg De Meulemeester federaal volksvertegenwoordiger en sinds 2014 Vlaams volksvertegenwoordiger voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Ze maakt deel uit van de commissie Onderwijs en de commissie Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed.

Ingeborg De Meulemeester is tevens actief als gemeenteraadslid en Schepen in Beveren-Waas (sinds 2013). Ze is verantwoordelijk in haar ambt als schepen voor Sociale Zaken, PWA en Werkgelegenheid, Intern preventiebeleid, gezondheidspreventie, emancipatiebeleid, ontwikkelingssamenwerking, informatiseringsbeleid en Toerisme. Daarnaast is ze lid van het partijbestuur en de partijraad N-VA

De Meulemeester woont in Vrasene, is gehuwd en moeder van vier zonen.[3]

Haar vader is Karel De Meulemeester, gewezen directeur-generaal van VTB-VAB (Vlaamse Toeristen Bond - Vlaamse Automobilisten Bond).

Externe link[bewerken]