Ingeborg De Meulemeester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ingeborg De Meulemeester
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren Kortrijk, 14 april 1965
Kieskring Oost-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaanderen Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Verpleegster
Partij N-VA
Functies
2010-2014 Volksvertegenwoordigster[1]
2010-heden Gemeenteraadslid Beveren
2013-heden Schepen Beveren
2014-2019 Vlaams Parlementslid[2]
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Ingeborg De Meulemeester (Kortrijk, 14 april 1965) is een Belgische Vlaams-nationalistisch politica voor de N-VA.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Ingeborg De Meulemeester is afkomstig uit Kortrijk, maar woonde tijdens haar jeugd in Antwerpen. Via gehandicaptenorganisatie Jong KVG kwam ze in Beveren-Waas terecht, waar ze vanaf haar vijftiende actief werd in de plaatselijke afdeling van deze organisatie. Haar vader Karel De Meulemeester was directeur-generaal van VTB-VAB (Vlaamse Toeristen Bond - Vlaamse Automobilisten Bond).

De Meulemeester werd sociaal verpleegkundige in een tehuis voor mensen met een mentale handicap in Beveren. Tevens ging ze zetelen in de raad van bestuur en de algemene vergadering van het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap PWA Beveren-Waas.

Van 2010 tot 2014 was Ingeborg De Meulemeester voor de N-VA lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en van 2014 tot 2019 zetelde ze in het Vlaams Parlement. Ze maakte er deel uit van de commissie voor Onderwijs en de commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed. In mei 2019 raakte ze niet herkozen. Na haar parlementaire carrière ging De Meulemeester in januari 2020 opnieuw aan de slag als sociaal verpleegkundige.[3]

Ingeborg De Meulemeester is sinds 2010 gemeenteraadslid en sinds 2013 schepen van Beveren-Waas.[4] In de legislatuur 2013-2018 was ze in haar ambt als schepen verantwoordelijk voor sociale zaken, PWA en werkgelegenheid, intern preventiebeleid, gezondheidspreventie, emancipatiebeleid en ontwikkelingssamenwerking. Sinds 2019 is ze bevoegd voor Cultuur, Bibliotheken, Intern preventiebeleid, Emancipatiebeleid en Ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast werd ze lid van het partijbestuur en van de partijraad van N-VA.

De Meulemeester woont in Vrasene, is gehuwd en moeder van vier zonen.[5]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]