Ingrid Visser (bioloog)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Ingrid Visser (biologe))
Ga naar: navigatie, zoeken
Ingrid Visser
Ingrid Natasha Visser
Ingrid Natasha Visser
Persoonlijke gegevens
Geboortedatum 20 februari 1966
Geboorteplaats Lower Hutt (Wellington)
Wetenschappelijk werk
Vakgebied Biologie
Onderzoek Orka's
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Ingrid Visser (Lower Hutt (Wellington), 20 februari 1966) is een Nieuw-Zeelands bioloog, gespecialiseerd in onderzoek van orka's.

Jeugd en opleiding[bewerken]

Visser is een dochter van Nederlandse immigranten die in de jaren '50 naar Nieuw-Zeeland kwamen. Tussen juni en november 1986 zeilde ze met haar ouders en zus rond de wereld in een jacht van 57 feet (ruim 17 meter).

Visser behaalde haar bachelorgraad aan de Massey-universiteit en haar master en Ph.D. (2000) aan de Auckland-universiteit.

Wetenschappelijk werk[bewerken]

Sinds 1992 werkt ze met orka's, in het Engels ook wel killer whales genoemd. Sinds 1998 heeft ze een groot aantal onderzoeken gepubliceerd.

Ze schreef artikelen voor verschillende populaire tijdschriften; haar foto's werden onder meer gepubliceerd in National Geographic, BBC Wildlife en New Zealand Geographic. Ze verscheen in verschillende documentaires, zoals Killers I have Known (1998) van Discovery Channel, Untamed & Uncut: Killer Whales Attack a Seal van Animal Planet en Call of the Killer Whale (2005) van Jean-Michel Cousteau

Voor de Nieuw-Zeelandse regering had haar onderzoek een belangrijke rol in de herclassificatie van de mate van bedreiging van de orka's in de regio.

Ze is verder de initiatiefnemer van de Orca Research Trust, de Antarctic Killer Whale Identification Catalogue, Adopt an Orca en medeoprichter van de non-profitorganisaties van Punta Norte Orca Research

Externe link[bewerken]