Institut national de la statistique et des études économiques

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen van Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de tekst van INSEE-tellingen in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).
Samenvoegen van Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de tekst van Code INSEE in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).
Logo

Het Institut National de la Statistique et des Études Économiques (meestal afgekort tot INSEE) is onderdeel van het Franse ministerie van economische zaken, financiën en industrie.

Het instituut houdt zich bezig met het verzamelen en analyseren van statistische data. Het instituut is te vergelijken met het Nederlandse CBS en het Belgische AD Statistiek. De directeur is sinds 2012 Jean-Luc Tavernier.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]