Naar inhoud springen

International Chemical Safety Card

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De International Chemical Safety Card (afkorting: ICSC) is een type veiligheidsinformatieblad dat veiligheids- en gezondheidsinformatie verschaft omtrent een aantal chemische stoffen. Deze informatie is verzameld door ervaringsdeskundigen en goedgekeurd in een vergadering van experts. Ze worden gepubliceerd door het International Programme on Chemical Safety (IPCS), in samenwerking met de Europese Commissie en een aantal lokale instellingen.

De kaarten zijn beschikbaar in HTML- of pdf-formaat en in 18 verschillende talen (Chinees, Duits, Engels, Estisch, Fins, Frans, Hindi, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Russisch, Spaans, Swahili, Thai, Urdu en Vietnamees). In het Engels zijn er 1491 kaarten verkrijgbaar, in het Nederlands 1033. De internationale versie, die in het Engels gepubliceerd wordt door IPCS en de Europese Commissie, vormt de basis voor alle vertalingen. Zij bevat informatie die in eender welk land kan gebruikt worden en verwijst alleen naar internationale akkoorden indien dit wordt vereist.

De Nederlandstalige versie wordt verzorgd door de afdeling Toxicologie van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu in België) en kan bijkomende nationale informatie bevatten in overeenstemming met de Belgische wetgeving.

Inhoud van de kaart[bewerken | brontekst bewerken]

De kaart kent verschillende onderdelen:

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • (nl) Algemene informatie over ICSC