Internetcafé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Internetcafé

Een internetcafé is een plaats, waar men op een computer gebruik kan maken van het internet. Er zijn speciale internetcafés, waar alleen computers staan. De apparatuur in deze echte internetcafés is meestal goed. Soms kan men er ook consumpties, zoals in een gewoon café, kopen, maar ook als dat niet zo is spreekt men van een internetcafé. In belwinkels, die vooral bedoeld zijn om te telefoneren, zijn ook vaak computers met internet aanwezig. Voor het gebruik van de computer wordt een vergoeding gevraagd. Ook in veel bibliotheken zijn dergelijke computers aanwezig. Leden van de bibliotheek kunnen hiervan gebruik maken met hun pas. Hierop dient dan geld te worden gezet bij een betaalautomaat. Vaak staat er dan ook nog een printer, zodat het ook mogelijk is om met de pas zaken uit te printen. Ook niet-leden van de bibliotheek kunnen hier gebruik van maken. Zij moeten hiervoor een gastpas of een wachtwoord aanvragen bij de balie. Hiervoor dient dan bij de balie betaald te worden.

Wanneer iemand geen computer heeft, of geen snelle internetverbinding, kan hij gebruikmaken van een internetcafé. Toeristen maken veel gebruik van internetcafés om hun webmail te controleren.

Wifi[bewerken]

Veel internetcafés met openbare computers zijn tegenwoordig vervangen door plaatsen waar wifi beschikbaar is gesteld. Daar kan men met de eigen laptop, smartphone of tablet een draadloze verbinding maken. Deze faciliteit is ook in veel hotelkamers beschikbaar. Voordeel is dat men de eigen vertrouwde computer met de vertrouwde software in de eigen taal kan gebruiken. Om verbinding te krijgen moet er vaak eerst een wachtwoord worden aangevraagd.

Externe link[bewerken]