Jamie Donaldson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Zwitsers Open, Crans 2008

James Ross Donaldson (Pontypridd, 19 oktober 1975) is een golfprofessional uit Wales.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Als amateur wint Donaldson het Welsh Amateur in 1997 en het Nationaal Open in 2000.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Als hij in 2000 professional wordt, lukt het niet direct om zijn tourkaart voor de Europese Tour te halen, dus hij belandt bij de Challenge Tour (CT). Daar wint hij in 2001 het Russisch Open en de Telia Grand Prix en eindigt als nummer 2 op de Order of Merit (OoM). Omdat zijn prestaties opvallen wordt hij zeven maal op de Europese Tour uitgenodigd waarbij hij vijf maal de cut haalt en tweemaal in de top-10 eindigt. Hij eindigt in de top-100 van de Europese Tour.

In 2002 mag hij naar de Europese Tour, waar hij een aantal jaar zijn kaart behoudt. Zijn hoogste plaats op de OoM is nummer 58 in 2003. Dan krijgt hij last van zijn rug. Eind 2006 gaat hij weer naar de Tourschool.

In 2007 speelt hij weer op de Challenge Tour, waar hij dat jaar het Open van Guatemala wint en op de 4de plaats van de OoM eindigt. In 2008 speelt hij weer op de Europese Tour, eindigt in de top-100 en houdt zijn kaart.

In 2009 speelt hij het KLM Open op de Kennemer, waar hij zaterdagavond op de gedeeld 4de plaats staat.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Challenge Tour
Europese Tour
Elders

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]