Jamie Spence

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Jamie Spence
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Engeland Engeland
Geboorteplaats Tunbridge Wells
Geboortedatum 26 mei 1963
Woonplaats Tunbridge Wells
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 1985
Overwinningen
Europese PGA Tour 2
Laatst bijgewerkt op: 3-09-2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Jamie Spence (1963) is een golfprofessional uit Engeland. Hij speelt sinds 2013 op de Europese Senior Tour.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Spence werd in 1985 professional.

Zijn eerste overwinning op de Tour was gedenkwaardig. Hij begon bij het Zwitsers Open in Crans aan de vierde ronde met 10 slagen achterstand op leider Colin Montgomerie en maakte een score van 60 om in de play-off tegen Anders Forsbrand te komen.

Het jaar 2000 was zijn beste jaar. Met een laatste ronde van 64 behaalde hij in Marokko zijn tweede en laatste overwinning. Daarna speelde hij de laatste editie van de Alfred Dunhill Cup en een paar maanden later speelde hij met Mark Davis de World Cup in Argentinië. Hun heenreis verliep niet vlekkeloos, hun vlucht van Miami naar Buenos Aires werd op het laatste moment geannuleerd, maar ze kregen de volgende ochtend een vroege vlucht zodat ze op tijd op het toernooi waren.

In de loop der jaren heeft hij ook 11 2de of 3de plaatsen behaald w.o. een 2de plaats bij het TNT Open op de Hilversumsche Golf Club in 2002.

In december 2003 volgde hij Mark James op als voorzitter van Toernooicommissie van de Europese Tour. Mede daardoor verloor hij zijn spelerskaart in 2004 maar in 2005 had hij die weer terugverdiend door drie top-10 plaatsen. Sinds 2013 speelt hij op de Europese Senior Tour en is hij ook radiocommentator bij Sky Sports.

Tijdens de laatste twee Ryder Cup's maakte hij deel uit van het begeleidende team. In januari 2014 kondigde de British Golf Association aan dat Spence tot leider is benoemd van het Britse team (dames en heren) bij de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Jamie Spence is getrouwd en heeft twee zonen (1993, 1995).