Joepie Top 50

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Joepie Top 50 was een Vlaamse hitlijst die gepubliceerd werd in het jongerenblad Joepie, dat net als zeezender Radio Mi Amigo, dat de lijst sinds 1 januari 1974 uitzond, in handen was van Sylvain Tack. Kanshebbers voor de lijst werden Lieveling genoemd.

De lijst was verre van betrouwbaar, maar gelegd naast de toenmalige andere Belgische hitlijst, de BRT Top 30, was er een groter aandeel Vlaamse artiesten in te ontdekken. Dat was niet toevallig, aangezien een plaats in de hitlijst gekocht kon worden.

De lijst liep vanaf begin 1975 vaak achter op de werkelijke verkoopcijfers, om het mogelijk te maken dat Mi Amigo, inmiddels gevestigd in het Spaans-Catalaanse Platja d'Aro,[1] de platen ook echt kon laten horen in de uitzending op zaterdagmiddag. Vanaf de lente van 1976 werd dat door het bemoeilijkte tenderverkeer met het zendschip via Boulogne, problematisch. Regelmatig had de opnamestudio 20 van de 50 platen niet ter beschikking, waardoor diskjockey Peter van Dam soms zijn wanhopige meligheid niet langer meer kon onderdrukken.

Na de ondergang van het Mi Amigo van Sylvain Tack in de herfst van 1978 was de hitlijst niet meer via de radio te beluisteren.

Heden ten dage bestaat de hitlijst niet meer.

Externe link[bewerken]