Jurong Birdpark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jurong Birdpark
Flamingo Lake
Flamingo Lake
Geopend 3 januari 1971
Locatie Jurong, Singapore
Coördinaten 1° 19′ NB, 103° 42′ OL
Thema Vogels
Website
Lori Landing

Het Jurong Birdpark is een van de drie dierentuinen van Singapore. Het ligt in het stadsdeel Jurong nabij het Groene Hart van Singapore. Jurong Birdpark werd geopend op 3 januari 1971 en het is een van de grootste vogelparken ter wereld met meer dan negenduizend vogels van meer dan zeshonderd soorten.

Beschrijving[bewerken]

Jurong Birdpark bestaat uit verschillende kleine tot zeer grote volières, diverse vijvers en enkele gebouwen met binnenverblijven. De opvallendste volières zijn de Waterfall Aviary met Aziatische vogels en een dertig meter hoge waterval die de grootste kunstmatige waterval ter wereld is, de Lorikeet Landing met circa duizend Aziatische en Australische papegaaien waaronder de regenbooglori (Trichoglossus haematodus) die gevoerd mogen worden met speciaal te koop voedsel, en de Birds of Paradise Aviary met verschillende paradijsvogels waaronder de twaalfdraderige paradijshop (Seleucidis melanoleuca) die het Jurong Birdpark als eerste dierentuin ter wereld succesvol wist te fokken. In de diverse vijvers leeft een grote flamingogroep en alle zeven soorten pelikanen. Er zijn twee gebouwen met binnenverblijven, één met pinguïns en één met nachtactieve vogels als uilen en de kwak (Nycticorax nycticorax).

In een roofvogelshow worden onder de Brahmaanse wouw (Haliastur indus), de witbuikzeearend (Haliaeetus leucogaster), de kuifcaracara (Polyborus plancus) en de sneeuwuil (Nyctea scandiaca) getoond.

Onder andere wilde ooievaars, koereigers en agamen leven vrij in het Jurong Birdpark.

Externe link[bewerken]