KDH Jeuk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
KDH Jeuk
Naam Koninklijke Daring Huvo Jeuk
Stamnummer 6111
Opgericht 1958
Plaats Jeuk
Stadion Gemeentelijke sportterreinen
Competitie 1ste Prov. Limburg
Thuis
Uit
Geldig voor 2014/2015
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Daring Huvo Jeuk is een Belgische voetbalclub uit Jeuk. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 6111 en speelt momenteel in een bordeauxrode outfit. De huidige club ontstond in 2007 uit de fusie van Daring Jeuk met SC Huvo Jeuk. De club speelt in de provinciale reeksen.

Geschiedenis[bewerken]

De club werd opgericht in 1958 als Daring Jeuk en sloot zich aan bij de KBVB onder stamnummer 6111. Daring Jeuk ging van start in de Limburgse provinciale reeksen, waar het de volgende halve eeuw bleef spelen. Enkele jaren geleden drong de club door tot Eerste Provinciale, maar dat verblijf bleef beperkt tot een seizoen. Daring degradeerde naar Tweede Provinciale, waar het dorpsgenoot SC Huvo Jeuk tegenkwam. Beide clubs konden zich echter niet van het behoud verzekeren.

In 2007 ging de club een fusie aan met die andere club uit het dorp, SC Huvo Jeuk. SC Huvo Jeuk was een jongere club, en bij de voetbalbond aangesloten met stamnummer 8663. SC Huvo Jeuk was een fusie van SC Hundelingen (gehucht van het dorp Jeuk) en FC Klein-Vorsen (gehucht van het dorp Montenaken). Hundelingen speelde jaren in het liefhebbersverbond; Klein-Vorsen was wel aangesloten bij de KBVB. Daar Klein-Vorsen gedwongen werd te stoppen, zag Hundelingen zijn kans schoon om, mits een fusie, toe te treden tot de KBVB. Na de fusie tussen Huvo en Daring ging men verder als Daring Huvo Jeuk spelen onder het stamnummer 6111 van Daring.

In het seizoen 2007/08 werd DH Jeuk meteen kampioen in Derde Provinciale en dwong zo rechtstreekse promotie af naar Tweede Provinciale. Een jaar later vierde de club het vijftigjarig bestaan van Daring Jeuk en kreeg ze de titel 'koninklijke'.

In 2012/13 wist DH Jeuk via de eindronde de promotie naar Eerste Provinciale af te dwingen. Zo speelde men in 2013 voor het eerst in Eerste Provinciale als fusieclub.

Externe links[bewerken]