KIT Publishers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voorgevel Koninklijk Instituut voor de Tropen

KIT publishers is een Nederlandse onafhankelijke uitgeverij en multidisciplinair kennisinstituut, opgericht in 1989. KIT is gespecialiseerd in landeninformatie, wereldwijde kunst en cultuur en ontwikkelingssamenwerking. De uitgever is verbonden aan het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam.

De publicaties van KIT Publishers weerspiegelen het beleid en de activiteiten van het KIT. Ook geeft KIT Publishers catalogi en boeken uit die de tentoonstellingen van Tropenmuseum en de programma's van Tropentheater begeleiden. Daarnaast geeft KIT Publishers titels uit in eigen beheer.

Boeken thema's[bewerken | brontekst bewerken]

Het KIT Publishers fonds telt in totaal ongeveer vierhonderd boeken (najaar 2009). Jaarlijks verschijnen er zo’n vijftig tot zestig nieuwe publicaties. KIT Publishers geeft non-fictie en fictie uit, zowel Nederlands- als Engelstalig, voor personen van 8 tot 80 jaar. De belangrijkste thema’s zijn:

  • Kunst en Cultuur
  • Geschiedenis, Politiek & Debat
  • Reizen en Landeninformatie
  • Research for Development
  • Informatieve kinderboeken

Series boeken[bewerken | brontekst bewerken]

KIT Publishers is de uitgever van de bekende serie De Landenreeks. De Landenreeks is een betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De boeken geven uitleg over de geschiedenis, de geografie, de cultuur, de bewoners en de economie van een land.

De Bulletins van het Koninklijk Instituut voor de Tropen behandelen actuele thema's in de internationale ontwikkeling. Het is een multidisciplinair forum waarin wetenschappers, beleidsmakers, managers en adviseurs hun werk presenteren in de landbouw, natuurlijke hulpbronnen, gezondheid, cultuur, geschiedenis en antropologie.

Andere series zijn: de Wereldreeks, informatieve boeken voor kinderen van 9 tot 15 jaar over een land, de cultuur en zijn geschiedenis. De Correspondentenreeks bevat boeken met het persoonlijke en journalistieke relaas over het leven en werken als correspondent in een ver land.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]