Kanton Molsheim

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Molsheim
Kanton in Frankrijk Vlag van Frankrijk
Locatie van het kanton
Situering
Regio Grand Est
Departement Bas-Rhin
Arrondissement(en) Molsheim (30) en Sélestat-Erstein (1)
Coördinaten 48°32'34,001"NB, 7°29'31,999"OL
Algemeen
Oppervlakte 264.52 km²
Inwoners 55.730 (2018)
Politiek
Conseil départemental Chantal Jeanpert & Philippe Meyer (2021-2028)
Overig
Omvat 31 gemeenten
Kantoor kieskring Molsheim
Website Detailkaart en info op Insee
Portaal  Portaalicoon   Frankrijk

Molsheim is een kanton van het Franse departement Bas-Rhin. Het kanton maakt deel uit van het arrondissement Molsheim, behalve de gemeente Innenheim, die onder het aangrenzende arrondissement Sélestat-Erstein valt.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op 22 maart 2015 werden de gemeenten Dinsheim-sur-Bruche, Gresswiller, Heiligenberg, Lutzelhouse, Muhlbach-sur-Bruche, Mutzig, Niederhaslach, Oberhaslach, Still en Urmatt losgemaakt van het kanton Molsheim en deel van het nieuw gevormde kanton Mutzig.

De kantons Rosheim en Wasselonne werden op diezelfde dag opheven. Alle gemeentes van het kanton Rosheim en de gemeenten Bergbieten, Dahlenheim, Dangolsheim, Flexbourg, Kirchheim, Marlenheim, Nordheim, Odratzheim, Scharrachbergheim-Irmstett en Wangen van het kanton Wasselonne werden opgenomen in het kanton Molsheim.

De gemeenten Innenheim, dat hiervoor bij het kanton Obernai in het arrondissement Sélestat-Erstein hoorde, Duppigheim, dat hiervoor bij het kanton Geispolsheim in arrondissement Strasbourg-Campagne hoorde. Het arrondissement Strasbourg-Campagne werd opgeheven en Duppigheim werd ook naar het arrondissement Molsheim overgeheveld maar arrondissement Sélestat-Erstein bleef bestaan waardoor Innenheim de enige gemeente is van het kanton Molsheim werd die in een ander arrondissement ligt.

Gemeenten[bewerken | brontekst bewerken]

Het kanton Molsheim omvat de volgende gemeenten: