Karel Verschuere

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zie Karel Verschueren voor de Belgische senator.
Karel Verschuere
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Karel Verschuere
Geboren 19 november 1924
Geboorteplaats Borgerhout[1]
Overleden 10 augustus 1980
Land Vlag van België België
Werk
Bekende werken Bessy
Portaal  Portaalicoon   Strip

Karel Verschuere (19 november 192410 augustus 1980) was een Vlaams stripauteur en een van de belangrijkste medewerkers van Willy Vandersteen in de jaren 50 en 60.

Hij was samen met Vandersteen verantwoordelijk voor het succes van de stripreeks Bessy. De albums uit die periode werden geschreven onder de naam van het pseudoniem Wirel (afkorting van Willy-Karel).

Verschuere heeft verder ook meegewerkt aan verhalen van De Rode Ridder, Karl May, Buffalo Bill, De avonturen van Rudi en Biggles. Ook aan enkele Suske en Wiske-verhalen heeft hij meegewerkt, waaronder De lachende wolf (1952), waarbij hij Karel Boumans moest inwerken, en vooral De rammelende rally (1958), een promotie-album voor de Toeristische Federatie van de provincie Antwerpen.

Nadat hij voor de derde keer vertrok bij Studio Vandersteen, tekende hij nog een western-reeks (Arendsklauw), een detective-reeks (Sam D. Howard) en een reeks van twee delen over een Belgische avonturier in Zuid-Amerika (Filip Hechtel). Arendsklauw werd pas na 2000 door Brabant Strip in albumvorm uitgebracht.

  1. https://www.lambiek.net/artists/v/verschuere.htm.