Karin Keller-Sutter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Karin Keller-Sutter tijdens een interview

Karin Keller-Sutter (22 december 1963, Uzwil), is een Zwitserse politica, lid van de Zwitserse FDP.

Biografie[bewerken]

Keller-Sutter is opgegroeid in Wil (Kanton St. Gallen). Ze is eerst daar en later in Neuchâtel naar school gegaan. In Zürich heeft ze een opleiding voor tolk afgemaakt. Met dat beroep is ze begonnen.

Later heeft ze politicologie gestuurd in Londen en aan de Universiteit van Montréal. Aan de universiteit van Fribourg is ze afgestudeerd in de pedagogiek. Daarna werd ze lerares in het middelbaar beroepsonderwijs.

Daarna keert ze terug naar Wil. daar is ze van 1992 tot en met 2000 gemeenteraadslid. Vanaf 1997 is ze voorzitter van de gemeenteraad en van de FDP in St. Gallen.

12 maart 2000 werd ze gekozen in de Regeringsraad van het kanton St. Gallen, voor veiligheid en justitie. In 2006 en 2007 was ze voorzitter van deze Regeringsraad. Tevens was ze vicepresident van de raad van de bestuurders voor veiligheid en justitie van de Zwitserse kantons. Tijdens haar ambtsperiode heeft ze zich ingezet voor een nieuwe wet op politiek asiel, voor maatregelen tegen huiselijk geweld en voor meer politie in openbare ruimten.

Wanneer Hans-Rudolf Merz zich terugtrekt als president van de Zwitserse Confederatie, stelt ze zich beschikbaar zijn functie, maar ze wordt niet gekozen.

Sinds 2011 zit Keller-Sutter in de Kantonsraad van het Zwitserse parlement. In november 2017 werd ze voor een jaar benoemd tot president van de Kantonsraad.

Ze is getrouwd en woont nog steeds in Wil.

Externe link[bewerken]