Katt Williams

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Katt Williams
Katt Williams.jpg
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Katt Micah Williams (2 september 1973) is een Amerikaanse komiek en rapper.

Biografie[bewerken]

Leven[bewerken]

Williams is geboren in Cincinnati, Ohio. Zijn vader was een oud lid van de Black Panther Party. Williams is opgegroeid in Dayton, Ohio. Katt vertelde zijn ouders dat hij in de voetsporen van zijn idolen zoals Bill Cosby, Darnell Allen and Richard Pryor wilde treden door een komiek te worden. Hij ging weg van huis toen hij 13 jaar was en verhuisde naar Florida. Hij werd daar een marktkoopman. Ook deed hij veel stand-up optredens. Hij is later met Quadirah Locus getrouwd.

Carrière[bewerken]

De grote doorbraak van Williams kwam in 1999 toen hij de Cedric The Entertainer’s Anheuser-Busch "Best Los Angeles Comics" Award won. Door deze award kreeg Williams de rol van 'Money Mike' in Friday After Next.

In oktober 2002 deed hij mee aan een auditie van Twentieth Century Fox voor NYPD Blue en kreeg de rol. In april 2003 deed hij mee aan Tracy Morgan. Hij speelt ook in video clips van artiesten. Ook komt hij voor in shows zoals My Wife and Kids and Cuts. Ook is hij vaak in Wild 'N Out van Nick Cannon.

  • In 2006, Williams speelde in zijn nieuwe eigen stand-up show: The Pimp Chronicles Pt. 1.
  • In 2007 speelt Williams in de Film Norbit als een beetje eigenaardige Pimp
  • In 2007, Williams speelde in zijn nieuwe eigen stand-up show: American Hustle
  • In 2008 is Katt Williams een stand-up karakter in het spel GTA IV
  • In 2009, Williams speelde in zijn eigen stand-up show: Pimpin' Pimpin'

Hij presenteerde ook BETs eerste Hip-Hop Awards. Katt Williams was ook te gast in de Howard Stern show, zoals hij zelf zegt het hoogtepunt van zijn carrière.