Krijgsmacht van San Marino

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De San Marineese krijgsmacht (Italiaans: Forze Armate Sammarinesi) zijn de strijdkrachten van San Marino. De krijgmacht van de dwergstaat is een van de kleinste ter wereld. Hij bestaat onder andere uit een gendarmerie, kruisboogkorps, artilleriekorps, geüniformeerd korps, militie, een militair muziekensemble en de Guardia Nobile.

Een Subaru van de gendarmerie

Guardia Nobile[bewerken]

De Guardia Nobile is een militaire eenheid die in 1740 werd opgericht ter bescherming van de Capitani Reggenti en overheidsfunctionarissen en ter verdediging van de opper- en algemene raad, het gekozen parlement van San Marino. De taken van deze eenheid zijn bijna alleen maar ceremonieel, hoewel de leden een volledige militaire training ondergaan.

Guardia di Rocca[bewerken]

De Guardia di Rocca is een militaire eenheid bestaande uit een artilleriekorps en een geüniformeerdkorps. De eenheid dient voor de bescherming van de San Marineese grens en het Palazzo Pubblico. Bij het paleis is het korps zichtbaar voor de toerist en is de beschermende taak vooral ceremonieel. De artillerie tak van de 'garde van de rots' verzorgt het afvuren van de kanonnen bij ceremoniële aangelegenheden.

Gendarmerie[bewerken]

De San Marineese gendarmerie (Corpo della Gendarmeria della Repubblica di San Marino) werd opgericht in 1842 en is een militaire politie eenheid onder leiding van de minister van buitenlandse zaken. De gendarmerie is verantwoordelijk voor de bescherming van de burgers, hun bezittingen en de openbare orde.

Graden gendarmerie[bewerken]

Officieren
Colonnello.svg
Kolonel
Tenente colonnello.svg
Luitenant-kolonel
Maggiore.svg
Majoor
Capitano.svg
Kapitein
Tenente.svg
Luitenant
Sottotenente.svg
Tweede luitenant
Onderofficieren
Maresciallo.svg
Adjudant-officier
Brigadiere.svg
Brigadier
Vice brigadiere.svg
Tweede brigadier
Soldaten
Appuntato.svg
Korporaal
Allievo-gendarme.svg
Gendarme
Allievo-gendarme.svg
Leerling gendarme

Externe links[bewerken]