Kurt Devooght

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kurt Devooght (Roeselare, 13 januari 1967) is een Vlaams econoom en priester, docent aan de KU Leuven campus Brussel en auteur van diverse werken over uiteenlopende onderwerpen als economie, ethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen, filosofie, theologie en zelfs cricket.

Hij doctoreerde in de Economische Wetenschappen aan de KU Leuven met een proefschrift waarbij hij het concept verantwoordelijkheid in de economische theorie over het meten van inkomensongelijkheid introduceerde. Devooght studeerde ook Godgeleerdheid en Wijsbegeerte. Hij was achtereenvolgens werkzaam als directeur-econoom van het Leo XIII-seminarie te Leuven, als wetenschappelijk onderzoeker aan de London School of Economics and Political Science en de Katholieke Universiteit Leuven Campus Kortrijk, en werkte als consultant voor het MVO adviesbureau Sustenuto. Hij vervulde ook een bijzondere lesopdracht aan de Koninklijke Militaire School te Brussel.

Sinds oktober 2005 doceerde hij aan de K.U.Brussel macro-economie en "economie & ethiek", dat sinds 2013 de Katholieke Universiteit Leuven campus Brussel is. Sinds september 2006 is hij lid van de Externe Adviesraad Duurzaamheidsanalyse van KBC. Van 1 november 2012 tot 1 april 2015 was hij ook econoom van het bisdom Brugge. Hij is ook verbonden aan het Centrum voor Economie en Ethiek van de KU Leuven.[1]