LUCKY13

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LUCKY13
Genre Quiz
Speelduur 15 minuten
Presentatie Robbert van den Bergh (maandag, woensdag en vrijdag)
Saskia Weerstand
(dinsdag en donderdag)
Dzifa Kusenuh
(invaller)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf Talpa Producties
Uitzendingen
Start 11 juni 2018
Einde 31 mei 2019
Seizoenen 2
Netwerk of omroep Talpa TV
Zender SBS6
(seizoen 1)
Gameroom-app
(seizoen 1-seizoen 2)
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

LUCKY13 was een Nederlands quizprogramma dat werd uitgezonden door Talpa's gameplatform Gameroom. Het programma werd afwisselend gepresenteerd door Robbert van den Bergh en Saskia Weerstand. Dzifa Kusenuh was te zien als invalpresentatrice. Daarnaast was ook Rens Polman een aantal keer te zien als presentator. Rob Janssen deed de presentatie in het eerste seizoen, dat werd uitgezonden op SBS6. Ingrid Jansen was de invalster voor Rob Janssen.

Het programma[bewerken | brontekst bewerken]

In de Gameroom-app kunnen mensen meespelen met LUCKY13. Tijdens de uitzending krijgt de deelnemer 13 kennisvragen met elk twee antwoordmogelijkheden. Wie alle vragen goed beantwoordt, wint een geldbedrag. De prijzenpot wordt verdeeld onder de deelnemers die alle 13 vragen goed hebben beantwoord. In de prijzenpot zit telkens een bedrag van 1000, 2000 of 2500 euro. De uitzendingen bestonden in het eerste seizoen uit twee rondes. In het tweede seizoen is er gekozen om enkel één ronde per keer te spelen. Vóór elke ronde is er de mogelijkheid om een LUCKY13-klavertje te verdienen. Dit klavertje kan worden ingezet als joker als er een vraag fout of te laat is beantwoord.

Het einde[bewerken | brontekst bewerken]

Via de sociale media kanalen liet de productie op 30 mei 2019 weten dat de spellen in de Gameroom-app op 31 mei 2019 voor de laatste keer gespeeld kunnen worden. De reden voor het plotselinge stoppen werd niet gegeven. De programma's zullen niet terug komen. De laatste game zal gepresenteerd worden door vaste presentator Robbert van den Bergh.