Latter Days

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Latter Days
Regie C. Jay Cox
Producent Jennifer Schaefer
Kirkland Tibbels
Scenario C. Jay Cox
Muziek Eric Allaman
Montage John Keitel
Distributie TLA Releasing
Première (fy)
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $850.000
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Latter Days is een Amerikaanse romantische dramafilm uit 2003 over een relatie tussen twee homoseksuele jongens: een partyboy en een mormoonse missionaris die in de kast zit.

De film is geschreven door C. Jay Cox. In de hoofdrollen spelen Steve Sandvoss als de missionaris Aaron en Wes Ramsey als zijn buurman, de partyboy Christian.

Bijrollen zijn er voor Joseph Gordon-Levitt als ouderling Ryder en Rebekah Johnson als Julie Taylor.

De film beleefde zijn wereldpremière op het Philadelphia International Gay & Lesbian Film Festival op 10 juli 2003. Daarna volgde de rest van de Verenigde Staten en een paar andere landen. Vaak gebeurde de première op homo-filmfestivals.[1]

Het was de eerste film over de botsing tussen de beginselen van de mormoonse kerk en homoseksualiteit. In Amerika lukte het diverse religieuze groepen om de film uit de filmzalen en dvd-schappen te krijgen.[2]

In 2004 bewerkte T. Fabris Latter Days tot een roman.

Titel[bewerken]

De titel is een verwijzing naar de Engelse naam van de mormoonse kerk: The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen).

Het verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Ouderling Aaron Davis wordt samen met drie andere missionarissen naar Los Angeles gestuurd om het Mormoonse geloof te verspreiden. Ze wonen naast het appartement van de homoseksuele partyboy Christian Markelli en zijn huisgenote Julie.

Om 50 dollar wedt Christian met zijn collega's dat hij één van de mormonen kan verleiden. Hij komt er snel achter dat Aaron een homo is die niet voor zijn geaardheid wil/kan uitkomen. Op een avond betrappen de andere missionarissen Christian en Aaron zoenend. Aaron wordt teruggestuurd. Ouderling Ryder vertelt Christian dat Aaron een tussenstop van vijf uur heeft in Salt Lake City.

Op het vliegveld vinden de twee elkaar weer. Alle vluchten zijn geannuleerd waardoor ze een nacht samen doorbrengen in een hotel. Aaron is weg als Christian wakker wordt. Thuis wordt Aaron geëxcommuniceerd en na een zelfmoordpoging wordt hij opgenomen in een instelling om te 'genezen.' Geïnspireerd door een lied dat hij hoort gaat Aaron op zoek naar Christian. Hij weet dan niet dat het lied gezongen wordt door Christians huisgenoot Julie, die de tekst gebaseerd heeft op een dagboekfragment van Christian.

Ten einde raad komt Aaron aan in Lila's, het restaurant waar Julie en Christian werken. Ze vallen elkaar in de armen.

Referenties[bewerken]

  1. Release dates for Latter Days (2003). IMDb.com. Retrieved October 5, 2006.
  2. National Theater chain says "NO" to latter days. MCN Press Release (January 20, 2004). Retrieved December 18, 2006.

Externe links[bewerken]