Le Trou Aid Post Cemetery

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Le Trou Aid Post Cemetery
Toegang
Toegang
Locatie Fleurbaix, Frankrijk
Totaal aantal slachtoffers 356
Ongeïdentificeerde slachtoffers 207
Type Militaire begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission
Ontwerper Sir Herbert Baker

Le Trou Aid Post Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Franse gemeente Fleurbaix in het departement Pas-de-Calais. De begraafplaats ligt drie kilometer ten zuiden van het centrum van Fleurbaix. Er worden 356 Britse gesneuvelden herdacht, waarvan er 207 niet geïdentificeerd zijn. De begraafplaats werd ontworpen door Sir Herbert Baker en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Het terrein is omwald en kan via een toegangsbrug en toegangsgebouwtje betreden worden. Centraal staat het Cross of Sacrifice.

Geschiedenis[bewerken]

De begraafplaats die werd gebruikt tussen oktober 1914 en juli 1915 bevond zich vlak bij een regimentshulppost en een verbindingsloopgraaf naar het front. Tegen het eind van de oorlog waren er 123 gesneuvelden begraven. Na de oorlog werden hier nog zo'n 230 graven bijgezet die werden overgebracht uit de omliggende slagvelden en uit kleinere, ontruimde begraafplaatsen, onder meer uit La Haute Loge British Cemetery in Le Maisnil. De meeste slachtoffers zijn gevallen tijdens de hevige gevechten in Le Maisnil in oktober 1914, de Slag om Aubers Ridge (9-10 mei 1915), de Slag bij Loos (25 september – 14 oktober 1915), en de Slag om Fromelles (19-20 juli 1916). Vijf gesneuvelden worden herdacht met Special Memorials[1] omdat hun graf niet meer teruggevonden werd. Er bevinden zich ook twee Franse graven.

Graven[bewerken]

  • Arthur Willoughby George Lowry Cole, brigade-generaal bij de General Staff en commandant van de 25th Infantry Brigade werd onderscheiden met de Distinguished Service Order (DSO). Hij werd ook vereerd met de Order of the Bath (CB).
  • Alan Knyveton Hargreaves, kapitein bij de Rifle Brigade werd onderscheiden met de Distinguished Service Order (DSO).
  • Richard Jellard Ford, kapitein bij het Worcestershire Regiment werd onderscheiden met het Military Cross (MC).
  • Reginald Percy Stoneham, onderluitenant bij de Sherwood Foresters (Notts and Derby Regiment) werd onderscheiden met de Distinguished Conduct Medal (DCM).
  • Korporaal W. Butler van het 1st Bn Worcestershire Regiment, was pas 17 jaar toen hij sneuvelde op 10 mei 1915.

Externe links[bewerken]