Les Bois-Francs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Les Bois-Francs
Bungalowpark
Locatie Verneuil-sur-Avre
Adres Les Barils

27130 Verneuil-sur-Avre

Keten Center Parcs
Eigenaar/onderdeel Pierre & Vacances Center Parcs Group
Openingsdatum 1988
Capaciteiten
Aantal bungalows 848
Aantal hotelkamers 90
Max. bezetting onbekend
Website
Portaal  Portaalicoon   Toerisme

Les Bois-Francs is een bungalowpark van de keten Center Parcs in Frankrijk. Het telt 848 bungalows verdeeld over 9 zones. Op het park bevindt zich tevens Hotel 'Maison du Lac' met 90 kamers.

Na de bouw van de Vossemeren, het tweede park in België werd direct gestart met de bouw van het eerste Franse park. Vanwege het succes van de Vossemeren werd besloten de centrale faciliteiten te kopiëren naar Les Bois-Francs. De Market Dome en Aqua Mundo zijn dan ook vrijwel gelijk aan de Vossemeren, net als Elveden Forest (UK) en de Bispingerheide (DE).

Exploitatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het park werd geopend in 1988 en was het eerste park in Frankrijk en het twaalfde park van Center Parcs. In 2024 werd een grote renovatie uitgevoerd aan onder andere het subtropisch zwembad. De complete dakkoepel werd vervangen en ook vrijwel het gehele tegelwerk werd vernieuwd.

Faciliteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het park bevat verschillende faciliteiten, zoals restaurants, sauna's en sportgelegenheden zoals een zwembad met wildwaterbaan. Er is ook een zogenaamde Action Factory. Op het domein staat tevens een oud kasteel.

Op andere Wikimedia-projecten