Leve Boerenliefde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Leve Boerenliefde
Perspresentatie, van links naar rechts: Marit van Bohemen, Tatum Dagelet, Waldemar Torenstra, koe, Gerard Joling, Cas Jansen, Steven de Jong (regie) en Petra Goedings (producent).
Regie Steven de Jong
Producent Phanta Vision, Steven de Jong Producties, Hector BV
Scenario Dick van den Heuvel, Steven de Jong
Hoofdrollen Cas Jansen, Tatum Dagelet, Rense Westra, Thomas Dudkiewicz, Dirk Zeelenberg, Waldemar Torenstra
Muziek Ronald Schilperoort
Montage Joost van de Wetering
Cinematografie Richard Van Oosterhout
Distributie Dutch FilmWorks
Première 13 mei 2013
Genre Romantische komedie
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
trailer

Leve Boerenliefde is een Nederlandse speelfilm van filmregisseur Steven de Jong. De film werd uitgebracht op 13 mei 2013 en is een productie van Phanta Vision en Hector BV, in samenwerking met Steven de Jong Producties. Het scenario schreef De Jong samen met Dick van den Heuvel.

Synopsis[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het verhaal van Leve Boerenliefde draait om boer Jelte Heeg (Cas Jansen), die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur - al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen, is die tussen hem en Wenda van Zwol (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Leve Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op.

De gemeente dwingt hem zijn windturbine uit te schakelen omdat die de radiocommunicatie voor de datingshow stoort, maar de provincie dwingt hem die ingeschakeld te laten, op straffe van een hoge dwangsom. De producent van de datingshow heeft connecties waardoor hij dit kan oplossen, maar dan moet Jelte meedoen met de liveshow. Hij gaat noodgedwongen akkoord, maar kiest in de show niet voor een kandidaat, maar voor presentatrice Wenda.

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

De productie van de film ging in 2011 van start. De film werd in de herfst van 2012 opgenomen in Friesland (Sexbierum, Jellum, Firdgum, Sneek en Bolsward), evenals in Den Haag, Hilversum en Rotterdam.

Op 13 mei 2013 ging de film in première in Theater Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 16 mei draaide de film in de bioscoop.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]