Levelen up

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Levelen Up)
Levelen up
Single van:
Fatah, Lijpe, Henkie T en KA
Uitgebracht 16 juli 2021
Genre Nederhop
Duur 3:23
Label Lijpemusic
Schrijver(s) Abdel Achahbar, Henk Mando, Ayoub Chemlali, Fatah
Producent(en) Serop
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Fatah
2020
Of dit het waard was
  2021
Levelen up
  2021
10 racks
Singletijdbalk van Lijpe
2021
In love met die paper
  2021
Levelen up
  2021
Innerlijke rust
Singletijdbalk van Henkie T
2021
Zoveel tegenslagen
  2021
Levelen up
  2021
Montana
Singletijdbalk van KA
2021
Wat is wat
  2021
Levelen up
  2021
Op de strip
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Levelen up is een lied van de Nederlandse rappers Fatah, Lijpe, Henkie T en KA. Het werd in 2021 als single uitgebracht.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Levelen up is geschreven door Abdel Achahbar, Henk Mando, Ayoub Chemlali en Fatah en geproduceerd door Serop. Het is een nummer uit het genre nederhop. Het nummer gaat over geld verdienen en hoe de rappers er zelf mee omgaan. Het is de eerste keer dat Fatah met Henkie T en KA op een track te horen is. Met Lijpe had hij wel al eerder nummers uitgebracht; Links of rechts, Aan de kant en Maak om. Lijpe had voor Levelen up ook met Henkie T al liedjes gemaakt, namelijk Love is fake en Roadrunner. Na Levelen up herhaalden ze de samenwerking op Ik weet niet en Tanger. Met KA had Lijpe de nummers RS6 en Handrem uitgebracht. De twee herhaalden hun samenwerking op Hoop. Het was daarnaast ook de eerste keer dat KA en Henkie T op een lied te horen waren. Lijpe, Fatah en KA herhaalden de samenwerking in 2023 op 100 doezoe cash.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. In de Single Top 100 piekte het op de elfde plek en was het vier weken te vinden. Er was geen notering in de Top 40; de single bleef steken op de elfde plaats van de Tipparade.