Wat is wat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wat is wat
Single van:
Esko in samenwerking met KA en JoeyAK
Van het album:
Feniks
Uitgebracht 2 juli 2021
Genre Nederhop, trap
Duur 3:39
Label Van Klasse
Schrijver(s) Stacey Walroud, Ayoub Chemlali, Joël Hoop, Julien Willemsen
Producent(en) Jack $hirak
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Esko
2021
Platzak
  2021
Wat is wat
  2021
Flamboyant
Singletijdbalk van KA
2021
Handrem
  2021
Wat is wat
  2021
Levelen up
Singletijdbalk van JoeyAK
2021
Blender
  2021
Wat is wat
  2021
Raw
Volgorde op Feniks
1
Absentie
  2
Wat is wat
  3
Wedstrijd
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wat is wat is een lied van de Nederlandse producer en rapper Esko in samenwerking met de Nederlandse rappers KA en JoeyAK. Het stond in 2021 als tweede track op het album Feniks van Esko.[2][3]

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Wat is wat is geschreven door Stacey Walroud, Ayoub Chemlali, Joël Hoop en Julien Willemsen en geproduceerd door Jack $hirak. Het is een nummer dat past in de genres nederhop en trap. In het lied rappen de artiesten over verschillende zaken in hun levens, zoals hoe ze omgaan met hun geld, de druk die komt bij het zijn van een succesvol artiest en de obstakels die ze hebben overkomen.

Het is de eerste keer dat de drie artiesten tegelijkertijd een hit hebben als uitvoerende artiesten. Wel werd er onderling al samengewerkt. Esko en JoeyAK deden dit op Hooptie money en Huts. De twee artiesten herhaalden hun samenwerking op Klokken en stenen. KA en JoeyAK stonden eerder op de remixversie van Opp blazen en op Handrem. Ook zij werkten na Wat is wat nogmaals samen. Dit was op Die man en Yolo.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Ondanks dat het lied niet als single was uitgebracht, hadden de artiesten toch bescheiden succes met het lied in Nederland. Het piekte op de 44e plaats van de Single Top 100 in de twee weken dat het in deze hitlijst te vinden was. De Top 40 en haar Tipparade werden niet bereikt.