Lieve Maes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lieve Maes
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Lieve Maes
Geboren Brussel, 12 mei 1960
Kieskring Flag of Flemish-Brabant.svg Vlaams-Brabant
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij 1985 - 2001 Volksunie
2001 - heden N-VA
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Lieve Maes (Brussel,[1] 12 mei 1960)[2] is een Belgisch Vlaamsgezind politicus uit de provincie Vlaams-Brabant voor de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Levensloop[bewerken]

Ze is een dochter van voormalig Volksunie-politicus en oprichter van de Vlaamse Militanten Organisatie, Bob Maes.[3]

Ze is actief als 'global project manager' bij een internationale computerfirma. Politiek was ze actief als arrondissementeel VUJO-voorzitter, lid van het beheerscomité (tot 2004), lijsttrekker Halle-Vilvoorde bij de federale verkiezingen van 2003 en regeringscommissaris bij de Vlaamse Regulator voor de Media. Ze komt reeds sinds 1985 op voor de Volksunie bij de verschillende verkiezingen.

Ze is sinds 2005 partijbestuurder bij de N-VA en is N-VA-fractieleider in de gemeenteraad van Zaventem, waar ze woont. Zij kandideerde in 2003 voor een Kamerzetel voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. In 2010 werd zij vanop de vierde plaats rechtstreeks verkozen voor het Nederlandstalig kiescollege van de Senaat en bleef dit tot in 2014.

Bij de wetgevende verkiezingen van 25 mei 2014 werd ze verkozen voor het Vlaams Parlement. Ook werd ze door haar partij als deelstaatsenator naar de hervormde Senaat gestuurd.