Lijst van afleveringen van Please Like Me

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst met alle afleveringen van de Amerikaanse televisieserie Please Like Me. De serie telde vier seizoenen.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Australië
1 1 "Rhubarb and Custard" Matthew Saville Josh Thomas 28 februari 2013
Josh deelt een woning met Claire en Tom. Claire stopt de relatie met Josh omdat ze er zeker van is dat hij homoseksueel is. Josh ontkent, maar ontdekt niet veel later toch gevoelens te hebben voor Geoffrey, de nieuwe collega van Tom. Geoffrey nodigt zichzelf uit voor het avondeten en blijft tezamen slapen met Josh. Tom wil zijn relatie met Niamh stopzetten, maar zij overdondert hem waardoor deze steeds wordt verdergezet. Rose, de moeder van Josh, tracht zelfmoord te plegen. Zijn vader Alan denkt dat de poging het gevolg is van hun echtscheiding. Verder heeft Alan nu een relatie met Mae, iets wat hij verborgen houdt voor Rose. Onderweg naar het ziekenhuis zegt Geoffrey dat hij homoseksueel is waarop Alan zegt dat hij denkt dat zijn zoon dat ook is. Josh komt tijdens dit gesprek uit de kast, maar zijn vader noch Geoffrey gaan er op in. Omdat Rose niet alleen mag worden gelaten, stelt Josh een beurtrol op.
2 2 "French Toast" Matthew Saville Josh Thomas 28 februari 2013
Rose moet therapie volgen bij een psychiater. Josh nodigt Geoffrey uit voor een etentje. Tom tracht nog steeds een manier te vinden om Niamh te dumpen, maar het resultaat is dat hij haar belooft er steeds voor haar te zijn en haar beter te behandelen. Josh trommelt zijn irritante en ouderwetse tante Peg op om voor Rose te komen zorgen. Josh heeft voor de eerste keer seks met een man (Geoffrey), maar hij verzint allerlei redenen om de vrijpartij te stoppen uit angst. Geoffrey verzekert hem dat ze hun seksuele relatie kunnen opbouwen aan Josh zijn tempo.
3 3 "Portuguese Custard Tarts" Matthew Saville Josh Thomas 7 maart 2013
Alan koopt een sportwagen. Peg betrapt Josh en Geoffrey terwijl ze kussen. Zij wil Rose inlichten tenzij Josh en Jeffrey mee naar de zondagmis gaan. De homofobe priester preekt over homoseksualiteit: "een levenswijze die niet getolereerd kan worden omdat het onnatuurlijk is en tegen de wil van God." Tegen alle verwachtingen in staat tante Peg recht en gaat in tegendiscussie: "men wordt als homo, lesbienne, … geboren en kiest hier niet voor. Als het onnatuurlijk is, is het een fout van God dewelke hij nooit heeft rechtgezet. Dat wil dus zeggen dat God homoseksualiteit toelaat en men ook van zulke mensen moet houden." Daarop verklaart ze dat haar neef Josh homoseksueel is en dat daar niets mis mee is. Ze verlaat de viering en maant haar familieleden en Geoffrey aan om haar te volgen. Nu ook Rose weet dat haar zoon homoseksueel is - iets wat ze ook al langer dacht - stelt Geoffrey zich aan haar voor als vaste vriend van Josh. Tijdens een feestje bazuint Niamh rond dat ze via Tom chlamydia heeft gekregen, waarop hij de relatie stopzet. Niet veel later belt Niamh hem met de melding dat ze zwanger is.
4 4 "All You Can Eat" Matthew Saville Josh Thomas 14 maart 2013
Josh heeft zijn relatie met Geoffrey beëindigd omdat Geoffrey te vriendelijk en te attent is. Rose heeft via een internetsite aan afspraak met Rod gemaakt, maar het wordt een saaie avond. Desondanks spreken ze terug met elkaar af. Peg is kwaad omdat ze haar rijexamen opnieuw moet afleggen, waarin ze faalt. MTom heeft afgesproken met Niamh om te praten wat te doen met de baby, maar zij daagt niet op. Josh ontmoet op een fuif een leuke jongen, maar laatstgenoemde laat hem plots in de steek. Uit eenzaamheid belt Josh naar Geoffrey.
5 5 "Spanish Eggs" Matthew Saville Josh Thomas 21 maart 2013
Rod betrapt Geoffrey en Josh en uit zijn ongenoegen over homoseksualiteit. Daarop zet Rose Rod aan de deur. Tom en Niamh hebben een gesprek of ze de baby houden, adopteren of aborteren. Josh verklapt aan Rose dat Alan een vriendin heeft. Dit leidt tot een sms-ruzie tussen Rose en Alan. Geoffrey neemt Josh mee naar American football, maar ze worden uit het stadion gezet nadat Geoffrey een homofobe opmerking maakt, ondanks hij de beveiligingsfirma uitlegt zelf homoseksueel te zijn. Geoffrey neemt het Josh kwalijk dat Josh Geoffrey in het openbaar niet wil omhelzen of kussen. Claire vertrouwt Josh toe dat ze een oogje heeft op Tom. Josh is van mening dat Tom voor Niamh zal kiezen gezien zij zwanger is. Wanneer blijkt dat Niamh over de zwangerschap heeft gelogen, verbreekt Tom de relatie voorgoed. Tante Peg sterft.
6 6 "Spanish Eggs" Matthew Saville Josh Thomas 28 maart 2013
Peg wordt begraven op dezelfde dag dat Josh eenentwintig jaar wordt. Rose tracht haar best te doen vriendelijk te zijn tegen Alan en Mae. Al snel wordt duidelijk dat Rose goed met Mae overweg kan en omgekeerd. Peg had bij de notaris een brief neergelegd die moest worden voorgelezen wanneer ze komt te sterven. Niamh tracht zonder invitatie deel te nemen aan de koffietafel, maar Rose stuurt haar weg. Alan en Rod hebben een woordenruzie, wat leidt tot een handgemeen. Mae is van mening dat Alan haar al langer negeert en wil terug naar Thailand. Later op de avond is er een verjaardagsfeestje voor Josh. Van Geoffrey krijgt hij een koekoeksklok cadeau. Josh erkent dat hij nog steeds van hem houdt en vraagt om hun relatie opnieuw een kans te geven, maar Geoffrey weigert. Rose tracht weer zelfmoord te plegen. Josh vindt haar en kan haar de ingeslikte pillen doen uitbraken.

Seizoen 2[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Australië
7 1 "Milk" Matthew Saville Josh Thomas 12 augustus 2014
Josh heeft een relatie met Patrick die is komen inwonen. Ondertussen is Mae bevallen van een dochter: Grace. Josh wordt door Mae en zijn vader verplicht om regelmatig op Grace te passen zodat er een band tussen Josh en zijn halfzus ontstaat. Claire is voor een project vertrokken naar Duitsland. Tom en Niamh zijn daardoor friends with benefits. Josh is geïrriteerd omdat Patrick een Grindr-profiel heeft. Omdat Josh niet weet hoe een pamper te vervangen, neemt hij Grace mee in de douche. Alan en Mae vrezen dat Grace een allergie heeft omdat haar billen een vreemde kleur hebben. Ze vragen Josh dan ook uit wat hij allemaal met Grace heeft gedaan. Uiteindelijk blijkt dat Mae zelf de dader is omdat ze bietensap aan haar handen had. Rose heeft een nieuwe extravagante look aangenomen en zegt dat ze gestopt is met haar medicatie.
8 2 "Ham" Matthew Saville Josh Thomas 19 augustus 2014
Rose laat zich vrijwillig opnemen in een psychiatrische instelling waar ze een kamer deelt met de excentrieke Ginger. Josh gaat naar huis om het verjaardagsfeest van Patrick te vieren. Op dat feestje is Arnold die ook enige tijd in een psychiatrische instelling heeft gezeten. Josh heeft bijna een gevecht met de broer van Arnold nadat hij zei dat Arnold wellicht werd geadopteerd. Tom ontmoet op het feestje Jenny en vergezelt haar de hele avond. Rose betrapt Ginger wanneer ze zelfmoord tracht te plegen. In de commotie ontsnapt Rose uit de instelling en gaat naar Josh. Josh brengt haar terug en blijft er om te eten tezamen met zijn moeder, Ginger en de asociale Hannah.
9 3 "Parmigiana" Matthew Saville Josh Thomas 26 augustus 2014
Josh krijgt 's ochtends telefoon van Geoffrey met de vraag om te dineren. In de psychiatrische instelling komt Josh Arnold tegen. Hij heeft zich laten opnemen omwille van zijn angstaanvallen. Tom stuurt een sms voor Jenny verkeerdelijk naar Niamh. Na het diner gaat Geoffrey met Josh naar bed voor gemeenschap. Geoffrey barst plots in tranen uit en zegt dat zijn vader is gestorven. Josh gaat naar de keuken om wijn te halen, waarbij Geoffrey het huis verlaat. Ginger verveelt zich en overhaalt de anderen om verstoppertje te spelen. Tijdens dat spel ontmoet Rose Stuart. Zij verstoppen zich buiten in de bosjes waar ze ook gemeenschap hebben. Josh krijgt een sms van Geoffrey met zijn excuses.
10 4 "Gang Keow Wan" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 2 september 2014
Josh heeft een afspraakje met een jongen in een restaurant. Daar Josh zijn mening aan hem opdringt en de jongen daarbij beledigt, krijgt hij het verwijt dat hij geen aangenaam persoon is. Gefrustreerd skypet Josh naar Claire. Het project in Duitsland in geannuleerd en Claire wil terug komen inwonen bij Josh. Nu Tom een relatie heeft met Jenny, zegt hij tegen Niamh dat zij niet langer een "friend with benefits" is. Daarop belt Niamh Jenny met de melding dat ze met Tom de vorige nacht gemeenschap had. Arnold nodigt Josh uit om naar het zangoptreden van Hannah te gaan kijken. Rose tracht haar relatie met Stuart geheim te houden voor Ginger. Tom koopt voor Jenny een konijn om het goed te maken. Josh en Patrick missen het concert van Hannah wegens de file en het feit dat Josh dringend naar het toilet moest. Stuart biecht Rose op dat hij getrouwd is. Josh wil Patrick kussen, maar hij weigert omwille van een eerdere ruzie in de wagen.
11 5 "Sausage Sizzle" Matthew Saville Josh Thomas & Liz Doran 2 september 2014
Josh krijgt een hoge rekening nadat een loodgieter de toiletafvoer moest ontstoppen omwille van een verstopte tampon. Hij vraagt zijn vader om de rekening te betalen, maar hij weigert. Rose roddelt met Hannah over Stuart en Ginger, niet wetende dat Ginger hen overhoort. Claire is ondertussen terug uit Duitsland. De gehele groep gaat naar de schoolmusical van Jenny. Vanuit de zaal is te zien dat Jenny een tampon draagt, wat ook betekent dat zij wellicht verantwoordelijk is voor de verstopte afvoer. Josh en Patrick verlaten de voorstelling vroegtijdig. Ze hebben een innig gesprek en willen daarna gemeenschap, maar worden net niet betrapt door Tom, Claire en Jenny. Jenny gaat geaffronteerd naar huis nadat Claire zei dat haar tampon te zien was. Tom biecht op dat hij de tampon in het toilet gooide om te zien wat er gebeurde. Rose en Ginger willen spreken met de vrouw van Stuart.
12 6 "Lapin La Cocotte" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 16 september 2014
Josh wil gemeenschap met Patrick, maar hij zegt niet verliefd te zijn op Josh. Het konijn van Jenny sterft en wordt in de tuin begraven. Josh, Alan, Mae, Grace en Rose gaan naar de zoo. Omdat Ginger niet wil, gaat Arnold in haar plaats. Mae vindt dat Alan te veel tijd besteed aan zijn werk. Josh voelt zich aangetrokken tot Arnold wat wederzijds blijkt te zijn. Ze kussen elkaar innig. Jenny verkracht Tom. Terug aan de psychiatrische instelling kondigt Alan aan dat hij halftijds gaat werken en dat dat dus ook invloed heeft aan het budget dat Josh maandelijks krijgt. Rose is in alle staten: terwijl ze in de zoo waren, heeft Ginger zelfmoord gepleegd.
13 7 "Scroggin" Matthew Saville Josh Thomas 23 september 2014
Na Gingers begrafenis gaan Josh en Rose enkele dagen op wandeltocht in Tasmanië. Rose is teleurgesteld dat Ginger achterhield dat ze terug zelfmoord wilde plegen. Ginger heeft wel een afscheidsbrief achtergelaten, maar Rose durft deze niet te lezen. Josh biecht op dat hij als tiener ook een afscheidsbrief had geschreven. Rose vraagt zich af hoe Josh zich voelde na haar zelfmoordneigingen. Josh zegt dat hij nooit kwaad was, maar wel vreesde te zien hoe zijn moeder in het ziekenhuis langzaam zou sterven omwille van een overdosis. Tijdens de laatste nacht biecht Rose op dat ze marihuana heeft gestolen. Zij en Josh roken dit op en praten vervolgens over zijn en Patricks homoseksualiteit. Na de trip keert Rose terug naar de psychiatrische instelling en leest ze de brief van Ginger.
14 8 "Truffled Mac and Cheese" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 30 september 2014
Patrick beslist te verhuizen zonder afscheid te nemen van Josh. Josh maakt macaroni met truffelolie. Dit laatste was een geschenk van Patrick. Echter eet Tom de macaroni op waarop Josh wraak neemt door Toms kamerdeur te barricaderen. Josh bezoekt Arnold die verward is over hun relatie. Ze beslissen om samen uit te gaan. Josh wil een curriculum vitae opstellen, maar de inkt van de printer is op. Zijn vader wil geen geld geven om een nieuwe te kopen, maar hij heeft wel een idee hoe Josh zakgeld kan verdienen. Arnold mag de psychiatrische instelling verlaten, maar de psychiater wil eerst een gesprek met Josh. Tom biecht op nog steeds gevoelens te hebben voor Claire. Verder kon hij al die tijd uit zijn kamer via het raam omdat deze op zich op het gelijkvloers bevindt.
15 9 "Skinny Latte" Matthew Saville Josh Thomas & Liz Doran 7 oktober 2014
Om geld te verdienen, heeft Josh een koffiestand in het park. Hij en Tom maken zelf de snoepjes en gebakjes die worden verkocht. Tom zegt dat hij altijd al heeft geweten dat hij terug bij Claire zou belanden. Arnold belt Josh op met de melding dat zijn ouders nog niet weten dat hij homoseksueel is. Alan bericht dat hij de intentie heeft om zich met Mae te verloven. Stuart mag de psychiatrische instelling verlaten. Ook Rose mag de instelling weldra verlaten en vraagt Hannah om te komen inwonen. De drie bezoeken Josh op zijn eerste verkoopdag waar Rose een ruzie heeft met Alan en Mae. Net op dat ogenblik brengt ook Arnolds psychiater een bezoek om Josh te leren kennen. Zij is van mening dat Josh en Arnold nooit alleen op uitstap mogen, maar enkel in groep. Tijdens de afspraak rijdt Josh over een opossum waardoor Arnold een paniekaanval krijgt en naar huis wil.
16 10 "Margherita" Matthew Saville Josh Thomas 14 oktober 2014
Tom verklaart dat hij geen relaties meer wil en wel beroep zal doen op prostituees. Tom belt Niamh op voor gemeenschap, maar zij weigert vandaar dat hij effectief een prostituee belt. Wanneer zij aanbelt, verbergt hij zich in de badkamer tot wanneer ze weg is. Josh en Arnold gaan naar een homofuif waar ze een dronken Patrick ontmoeten. Ze beslissen om hem naar huis te brengen, maar weten niet waar hij woont. Patrick is te dronken om te beseffen wat er gaande is. Nadat hij naakt in de zee stapt, gaat Josh hem achterna. Daarbij kust Patrick hem waardoor Arnold zich afgewezen voelt. Josh legt uit dat hij niet Patrick maar wel Arnold als partner wil, waarop Arnold alweer een paniekaanval krijgt en beslist om zich terug te laten opnemen in de instelling. De volgende dag gaan Josh en Arnold mee met de luchtballon waarin Alan zich gaat verloven met Mae. Omdat blijkt dat Grace niet mee mag, offert Arnold zich op. Mae slaat het verzoek van Alan af en Josh wordt misselijk van de vlucht en het feit dat hij de vorige avond te veel had gedronken. Rose en Hannah verlaten de instelling en trekken in de woning van Rose. Omdat Hannah de welkomstwoorden verkeerd interpreteert, denkt ze dat Rose ook lesbisch is en kust ze haar. Josh realiseert zich dat hij wel degelijk een relatie wil met Arnold en keert terug naar de instelling. Arnold is van mening dat hij dat niet aankan, waarop Josh hem zegt dat ze dan twee vrienden zijn die samen slapen. Terwijl ze elkaar omhelzen, vallen ze in slaap.

Seizoen 3[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Australië
17 1 "Eggplant" Matthew Saville Josh Thomas 15 oktober 2015
...
18 2 "Simple Carbohydrates" Matthew Saville Josh Thomas, Thomas Ward & Liz Doran 22 oktober 2015
...
19 3 "Croquembouche" Matthew Saville Josh Thomas, Thomas Ward & Liz Doran 29 oktober 2015
...
20 4 "Natural Spring Water" Josh Thomas Josh Thomas 5 november 2015
...
21 5 "Coq Au Vin" Matthew Saville Josh Thomas 12 november 2015
...
22 6 "Pancakes with Faces" Matthew Saville Josh Thomas & Liz Doran 19 november 2015
...
23 7 "Puff Pastry Pizza" Matthew Saville Josh Thomas 26 november 2015
...
24 8 "Amoxicillin" Matthew Saville Josh Thomas 3 december 2015
...
25 9 "Champagne" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 10 december 2015
...
26 10 "Christmas Trifle" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 17 december 2015
...

Seizoen 4[bewerken]

Nr. serie Nr. seizoen Titel van aflevering Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Australië
27 1 "Babaganoush" Josh Thomas Josh Thomas & Thomas Ward 9 november 2016
...
28 2 "Porridge" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 16 november 2016
...
29 3 "Beluga Caviar" Matthew Saville Josh Thomas, Thomas Ward & Liz Doran 23 november 2016
...
30 4 "Degustation" Matthew Saville Josh Thomas & Thomas Ward 30 november 2016
...
31 5 "Burrito Bowl" Matthew Saville Josh Thomas, Thomas Ward & Liz Doran 7 december 2016
...
32 6 "Souvlaki" Josh Thomas Josh Thomas, Thomas Ward & Liz Doran 14 december 2016
...