Limburg Wild Dogs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Limburg Wild Dogs
Clubnaam Limburg Wild Dogs
Plaats Vlag van Nederland Sittard-Geleen, Limburg
Sport Handbal
Geschiedenis
Opgericht 30 oktober 2008
Opgeheven 1 juli 2009
Veranderd in Lions 2
Infrastructuur
Sporthal Glanerbrook
Media
Website thzl.nl (Internet Archive)
Voormalige clubnamen
Seizoen Naam
2008
2008/09
TalentenTeam/V&L
Limburg Wild Dogs


Tenue
Portaal  Portaalicoon   Handbal

Limburg Wild Dogs was een Nederlands handbalteam uit Sittard-Geleen en Beek in de provincie Limburg. De club is in 2008 ontstaan door een samenwerkingsverband tussen Sittardia uit Sittard, V&L uit Geleen en BFC uit Beek. Het initiële plan van Tophandbal Zuid-Limburg was dat Limburg Lions het topteam zou worden, Limburg Wild Dogs het talententeam, en bij BFC de overige spelers terecht kwamen die niet voor de andere twee teams zouden kunnen uitkomen.

Na het behalen van de zevende plek in de eredivisie, moest het team verplicht van het NHV degraderen, sindsdien ging het verder als het tweede team van Limburg Lions.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het plan van de Limburg Lions kwam uit 2007 toen BFC, Sittardia en V&L samen gingen werken door hun eerste herenteams te combineren. De Nederlandse competitie werd al enige jaren gedomineerd door andere clubs, zoals Volendam en HV Aalsmeer. Voor de drie Limburgse clubs, die binnen een straal van enkele kilometers liggen, zou een samenwerking een uitweg bieden om het handbalniveau in Zuid-Limburg te verbeteren. Het initiële plan was om één topteam, een talententeam en een team voor de overige spelers te creëren en te laten spelen in de eredivisie. De eredivisielicentie van Sittardia werd gebruikt voor het topteam, de licentie van V&L voor het talententeam en de licentie van BFC voor het team met overige spelers. Het plan zou in start gaan in het seizoen 2008/09.

Door het bezwaar van NHV mochten er maar twee teams uitkomen in de eredivisie, hierdoor werd er besloten om het team met de overige spelers te terugtrekken uit de eredivisie en te laten uitkomen in de hoofdklasse (waar het tweede team van BFC speelde in het afgelopen seizoen)[1], maar ook dit ging niet door omdat voor dit team te weinig spelers bij elkaar konden worden gekregen voor een volledig team.[2] Uiteindelijk kwamen er twee teams: een prestatie team (Topteam/Sittardia, kort erna genaamd Limburg Lions[3]) en een talenten team (Talententeam/V&L, kort erna genaamd Limburg Wild Dogs). De licentie van het eerste team van Sittardia werd gebruikt voor Topteam/Sittardia en de licentie van V&L werd gebruikt voor Talententeam/V&L. In seizoen 2008/09 gingen de twee teams in de Eredivisie gingen spelen.

Het team stond in het eerste seizoen onder leiding van Martin Vlijm.[4] Spelers zoals Jordi Cremers, Mark Leckebusch, Martijn Meijer, Rudi Schenk en Alan van de Wall maakte uit van dit team. In 2008 op de Limburgse Handbal Dagen werden ze laatste onder Limburg Lions. Het team weet de in de competitie in de kampioenspoule te komen, maar beland op de laatste plaats in de eerste ronde.

Limburg Wild Dogs moest in 2009 verplicht degraderen naar de eerste divisie van het NHV. Sindsdien ging het talententeam verder als het tweede team van Limburg Lions.[5]

Stamboom[bewerken | brontekst bewerken]

 
 
 
 
(1942)
Sittardse Boys
 
 
 
(1943)
AVS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1951)
Sittadia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1946)
DVO
 
(1958)
Sittadia-dames
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(1980)
Sittadia-DVO
 
 
 
(1958)
Sittardia-heren
 
 
 
 
 
(1957)
Blauw-Wit
 
 
(1944)
Caesar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(2002)
Sittardia
 
 
 
 
(1949)
V&L
 
 
 
(1998)
BFC
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(2008)
Limburg Lions
 
 
 
 
(2008-2009)
Limburg Wild Dogs
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(2009 - 2021)
Limburg Lions 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- Actieve handbalverenigingen/handbalteams.

Selecties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]