Lochlyn Munro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lochlyn Munro
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Richard Laughlain Munro
Geboren Lac La Hache, 12 februari 1966
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Pseudoniem Locklyn Munro, Rick Munro, Lochlyn Munroe, Rick Munroe
Jaren actief 1989-
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Richard Laughlain Munro (Lac La Hache, 12 februari 1966) is een Canadees acteur.

Munro was bezig met een professionele hockeycarrière toen hij ernstig geblesseerd raakte en een sportcarrière moest opgeven. In plaats daarvan ging hij zingen. Ondertussen volgde hij een studie drama en komedie acteren.

Na in het theater te hebben gespeeld, stapte Munro over naar film en televisie. Na zijn eerste gastrol in de serie 21 Jump Street in 1989 speelde hij kleine rolletjes in films, zoals Unforgiven (1992) en Wagons East! (John Candy's laatste film, 1994).

Munro's eerste omvangrijkere rol was een hoofdrol in de B-film Ski Hard (1995). Een doorbraak bleef uit, maar zijn rollen werden in het vervolg wel iets groter. Verschillende (bij)rollen in B-films volgden. In 2000 werd hij alsnog bij een groter publiek bekend door een omvangrijke rol in de horrorpersiflage Scary Movie. In 2001 stond hij vervolgens naast Leslie Nielsen in de film Camouflage en had hij een hoofdrol in de film Knight Club. Hij verscheen ook in de serie Lucifer. Sinds (2017) speelt hij in de hit-serie Riverdale als Hal Cooper de vader van Betty Cooper.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]