LocoRoco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LocoRoco
Ontwerper Tsutomu Kouno
Ontwikkelaar Japan Studio
Uitgever Sony Computer Entertainment
Datum van uitgave Juni 2006
Genre Platformspel, puzzelspel
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 3+
OFLC: G
ESRB: Everyone
Platform PlayStation Portable
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

LocoRoco (ロコロコ, Rokoroko) is een platformspel dat is ontwikkeld in Japan en is uitgegeven in 2006 door Sony Computer Entertainment voor de PlayStation Portable (PSP). Sony beschouwde LocoRoco als bepalende factor in het succes van de PSP en stopte veel energie in de ontwikkeling en marketing van het spel. Het spel werd tevens verkocht in een bundel met de PSP-console.

Spelomgeving[bewerken]

Het spel speelt zich af op de heuvelachtige en vrolijke planeet van LocoRoco en zijn vriendjes, de Mui Mui. Ze leven een zorgeloos leventje en brengen hun dagen door met zingen en spelen. Dat verandert als de Moja Troop landt die de planeet wil overnemen. De speler moet helpen om de Moja's te verslaan en de wereld te redden door naar levels te gaan waar de Moja's zitten.

Gameplay[bewerken]

Door het speelveld te kantelen met L en R, gaat het ronde wezen LocoRoco door de zwaartekracht de gewenste kant oprollen. De LocoRoco kan zich splitsen in kleinere LocoRoco's die later weer samensmelten tot één. Deze functie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om door nauwe doorgangen te kunnen rollen. Het doel is, zo veel mogelijk bloemen eten om te groeien. In elk level zijn 20 bloemen te vinden. Door vliegjes (Pickories) te verzamelen, kan de speler een minigame spelen.

Muziek[bewerken]

Muziek speelt een belangrijke rol in het spel. De wezens in het spel zingen regelmatig liedjes, zowel samen als solo. Deze liedjes zijn in een fantasietaal, zodat deze over de hele wereld hetzelfde zijn, zonder vertaald te hoeven worden. Sony heeft de LocoRoco Original Soundtrack uitgebracht met 42 tracks uit het spel. Door de liedjes worden slapende wolken wakker gemaakt of slapende Nyokki's. Bij alle zes klinken de muziekjes anders.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Datum Score
EL33TONLINE 9 september 2008 100%
Deeko 2006 95%
Game Shark 15 september 2006 91%
Play Magazine 2006 90%
PlayDevil 24 augustus 2006 90%
Gamer.nl 19 juni 2006 90%
EGC Games 2007 85%
Game Chronicles 29 september 2006 84%
Factornews 29 juni 2006 80%
Armchair Empire, The 19 december 2006 75%

Externe links[bewerken]