Sony Computer Entertainment

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sony Computer Entertainment Inc.
Sony Computer Entertainment
Hoofdkantoor
Hoofdkantoor
Onderdeel van Sony Corporation
Oprichting 16 november 1993
Hoofdkantoor Vlag van Japan Tokio, Japan
Producten PlayStation-serie
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Economie

Sony Computer Entertainment Inc. (株式会社ソニー・コンピュータエンタテインメント, Kabushiki Gaisha Sonī Konpyūta Entateinmento) (SCEI) is een dochteronderneming van Sony Corporation die werd opgericht op 16 november 1993 in Tokio, Japan. SCEI is verantwoordelijk voor het onderzoek, de ontwikkeling, de productie en de verkoop van hardware en software voor PlayStation-reeks, een populaire reeks draagbare en gewone spelcomputers. Bovendien is SCEI ook spelontwikkelaar en uitgever van de videospelen voor hun systemen.

De president en CEO van SCEI is Andrew House, hij volgde Kaz Hirai op die nu president en CEO van Sony Corporation is. Voor 30 november 2006 was het Ken Kutaragi, hij staat ook wel bekend als 'de vader van de PlayStation'. SCEI bestaat uit verschillende afdelingen, die de grootste markten van het bedrijf beslaan: de Verenigde Staten, Europa, Oceanië en Azië.

Structuur[bewerken]

In september 2005 kondigde Ken Kutaragi aan dat alle Sony Computer Entertainment studio's in een nieuwe studio zullen worden geïntegreerd, onder de naam SCE Worldwide Studios[1], nu onder leiding van Shuhei Yoshida.

First Party (SCE Worldwide Studios)[bewerken]

Azië

Noord-Amerika

Europa

Second Party[bewerken]

Azië

Noord-Amerika

Europa

Third Party[bewerken]

Azië

Noord-Amerika

Europa

Opgeheven[bewerken]

Interne Studios

Onafhankelijke ontwikkelaars

Franchises[bewerken]

Externe link[bewerken]