Lucien van Geffen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lucien van Geffen
Lucien-van-geffen (cropped).jpg
Algemene informatie
Volledige naam Lucien van Geffen
Geboren 20 november 1987
Geboorteplaats Rotterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1994-2012
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Lucien van Geffen (Rotterdam, 20 november 1987) is een Nederlands acteur. Hij is voornamelijk bekend van zijn rol als Fabian Ruitenburg in de jeugdserie Het Huis Anubis, een rol die hij in drie theatershows en de films Het pad der 7 zonden, De Wraak van Arghus en Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna! herhaalde. Van Geffen, Iris Hesseling en Loek Beernink zijn de drie acteurs die het langst in de serie gespeeld hebben.

Levensloop[bewerken]

Van Geffen groeide op in Rotterdam. Vanaf zijn zevende speelde hij twee jaar bij Jeugdtheater Hofplein.

In 2004 deed Van Geffen auditie bij de Theaterschool Rotterdam en werd toegelaten. In (april) 2005 speelde hij in enkele korte filmpjes mee voor Villa Achterwerk en deed hij auditie voor Het Huis Anubis van Nickelodeon. Hij werd uitgekozen voor de rol van Fabian Ruitenburg. De opnamen startten in april 2006.

In 2007 speelde Van Geffen in de korte films Stop! van Danny Maas en Marechaussee van Ivo Broekhuizen. In 2008 presenteerde hij samen met Elske Verbraak gedurende zes weken het regionale tv-programma Solos TV, uitgezonden op Brabant10 en geproduceerd door Sensus Media.

In 2010 sprak hij de stem in van Suske in de luisterstrip De stuivende stad van Suske en Wiske.

Van Geffen was ook te zien in een videoclip van de zanggroep Djumbo.

Op 6 januari 2018 was Lucien, samen met Loek Beernink, Iris Hesseling, Achmed Akkabi, Vreneli van Helbergen en Sven de Wijn te zien in de throwback aflevering van "Het Huis Anubis".


Filmografie[bewerken]

Externe links[bewerken]