Luigi Padovese

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Luigi Padovese
uigi Padovese tijdens een toespraak in keulen (april 2009)
uigi Padovese tijdens een toespraak in keulen (april 2009)
Bisschop van de Rooms-Katholieke Kerk
Wapen van een bisschop
Geboren 31 maart 1947
Plaats Milaan
Overleden 3 juni 2010
Plaats İskenderun
Wijdingen
Priester 1973
Bisschop 2004
Kerkelijke loopbaan
Eerdere functies Apostolisch Vicaris van Anatolië
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Mgr. Luigi Padovese O.F.M.Cap. (Milaan, 31 maart 1947İskenderun, 3 juni 2010) was een Italiaans bisschop en Apostolisch Vicaris van Anatolië.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Padovese sloot zich in 1965 aan bij de minderbroeders kapucijnen en werd in 1973 tot priester gewijd, later studeerde hij aan de Pauselijke Antonianum Universiteit en de Pauselijke Universiteit Gregoriana. Hij werd professor Patristiek aan de Pauselijke Universiteit Antonianum en gedurende zestien jaar leidde hij het geestelijke instituut van deze universiteit. Hij zetelde ook in de raad van bestuur van de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit en de Pauselijke Academie voor het Leven. Hij werd gewijd tot bisschop en Apostolisch Vicaris van Anatolië in 2004. Hij was ook de voorzitter van Caritas Turkije.

Dood[bewerken | brontekst bewerken]

Bisschop Padovese werd in zijn zomerresidentie in Zuid-Turkije neergestoken door zijn chauffeur en overleed wat later op weg naar een ziekenhuis in de stad Iskenderun. De moordenaar zou Allahoe Akbar geroepen hebben toen hij zijn aanval inzette. De man werd opgepakt door de Turkse politie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]