Lukas Lelie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lukas Lelie
Lukas Lelie
Geboren 16 oktober 1990
Nationaliteit Vlag van België Belgisch
Jaren actief 2013-heden
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Lukas Lelie (16 oktober 1990) is een Belgische stand-upcomedian.

Lelie studeerde af aan het RITCS in Brussel waar hij de specialisatie televisie volgde.

In het najaar van 2012 stond hij voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van de Humo's Comedy Cup. Het volgende jaar ontving hij in De Pinte de Lunatic Comedy Award.

In februari 2014 won Lelie de Culture Comedy Award. Hij kreeg de elfde juryprijs voor het grootste stand-upcomedy-talent van Nederland en België. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen. In december van hetzelfde jaar schopte hij het verder in de Humo's Comedy Cup door in de finale van Onno Lolkema en Kamal Kharmach te winnen. Hij trok naar de Vlaamse schouwburgen, onder meer als vast voorprogramma van Steven Mahieu.

Lelie was ook drie afleveringen te zien als kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld 2015 en had een dagelijkse rubriek als "de expert" in het programma Vrede op Aarde van Sven De Leijer. Hij is in 2016, 2019 en 2020 jurylid in De Slimste Mens ter Wereld.

Daarnaast was Lelie “jongen met boekentas” in Anubis, een reeks van Studio100.

Tevens is hij sinds 2017 ook sidekick bij De Ideale Wereld. In 2018 speelde hij een gastrol in de film De Collega's 2.0 als treinconducteur.

Sinds 2018 maakt Lelie een internetserie over koeken genaamd Standaard koekhandel.

In 2021 werd hij genomineerd voor een Jamie in de categorie online comedy.