Viacom International Media Networks Benelux

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf MTV Networks Benelux)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo

Viacom International Media Networks (VIMN) Benelux is in België (Vlaanderen en Wallonië), Luxemburg en Nederland actief met de merken Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Spike en VH1 en is onderdeel van Viacom International Media Networks, dat weer deel uitmaakt van Viacom, een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. Eerder was het ook actief met het merk TMF in Nederland en Vlaanderen.

Voormalig Benelux hoofdkantoor Studio Concordia te Bussum

VIMN Benelux is marktleider op het gebied van muziek en jongerentelevisie in Nederland en Vlaanderen. Dagelijks ontvangen zo’n 7 miljoen huishoudens in Nederland en 2,3 miljoen huishoudens in Vlaanderen met zijn zenders. De gemiddelde kijkdichtheid van de zenders is laag, 1 à 2 procent. Alleen het marktaandeel van Nickelodeon komt op sommige tijdstippen boven de tien procent uit. Verder is VIMN Benelux actief met digitale zenders als bijvoorbeeld Comedy Central Family, MTV Brand New, MTV Live HD en Nick Jr.. Sinds 14 juli 2006 zijn MTV en Nickelodeon ook in Wallonië actief met Franstalige versies.

Tot 16 februari 2007 was het hoofdkantoor van MTV Networks Benelux nog gevestigd in Bussum in het plaatselijk bekende Studio Concordia (iets ten westen van station Naarden-Bussum). Medio februari 2007 verhuisde het bedrijf naar de Mediawharf te Amsterdam-Noord. De opnames van het toenmalige TMF Vlaanderen gebeurden tot 2012 voornamelijk in het Eurocam Media Center te Lint, alwaar VIMN Belgium BVBA (vroeger MTV Networks Belgium BVBA) gevestigd was, de Belgische afdeling van Viacom International Media Networks Benelux. November 2012 verhuisde VIMN Belgium naar de Ankerrui in Antwerpen.

VIMN Belgium en VIMN Netherlands maakt samen met Viacom International Media Networks Nordic (Scandinavië) en Viacom International Media Networks Central (Duitsland/Oostenrijk/Duitstalig Zwitserland) onderdeel uit van Viacom International Media Networks Northern Europe waar de Nederlander Dan Ligtvoet algemeen directeur ('Executive Vice President') van is.

Op commercieel vlak werkt VIMN Netherlands samen met Discovery Networks Benelux als BrandDeli. In België vormen SBS Belgium, Telenet, Studio 100, VIMN Belgium en Discovery Media Networks samen SBS Sales Belgium. Vanaf 1 januari 2017 stopt de samenwerking met Viacom. Nickelodeon en Nick Jr. zullen vanaf dan gecommercialiseerd worden door Medialaan[bron?]. Over de andere merken is momenteel nog niets bekend.

Nederland[bewerken]

Televisie nationaal[bewerken]

Televisie internationaal[bewerken]

Voormalige merken[bewerken]

Comedy Central:

Nederlandstalig België (Vlaanderen)[bewerken]

Televisie Nationaal[bewerken]

Televisie Internationaal[bewerken]

Voormalige merken[bewerken]

Franstalig België (Brussel+Wallonië)[bewerken]

Televisie Nationaal[bewerken]

  • MTV Wallonië
  • Nickelodeon Wallonië:
    • Nick Jr. Wallonië

Televisie Internationaal[bewerken]

  • MTV:
  • VH1:
    • VH1 Classic

Luxemburg[bewerken]

Er wordt in Luxemburg geen gebruik gemaakt van lokale Viacom zenders. Meestal zijn dit Franse en Duitse varianten van de bekende merken als MTV en Nickelodeon. Ook wordt er gebruikgemaakt van Engelstalige kanalen, vooral bij het MTV merk.

Televisie Internationaal[bewerken]