Magdalena van Reuß

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Magdalene Pauline Reuß zu Köstritz (Leipzig, 20 augustus 1920 - Kleinheubach, 10 oktober 2009) was een Duitse prinses. Zij was een dochter van prins Heinrich XXXVI Reuss zu Köstritz en Hermine van Schönburg-Waldenburg.

Magdalena was sinds 1943 de tweede echtgenote van prins Hubertus van Pruisen (1909-1950), een kleinzoon van Wilhelm II van Duitsland. Het paar kreeg twee kinderen: Anastasia (1944) en Marie Christine (1947).

Na de Tweede Wereldoorlog moest Hubert van Pruisen zijn bezittingen in Oost-Pruisen verlaten. Hij verhuisde naar Zuid-Afrika en vestigde zich op een van de zogenaamde kroondomeinen. Daar overleed de prins in 1950, na een mislukte operatie aan zijn blindedarm. Zijn gezin keerde naar Duitsland terug.

In 1965 trouwde haar oudste dochter met prins Alois-Konstantin zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg. Zij wonen in Kleinheubach en kregen vier kinderen.

Op 29 juni 1966 overleed haar jongste dochter in het universiteitskliniek van Gießen aan de gevolgen van een auto-ongeluk bij Lauterbach. Marie Christine woonde in Engeland, en was voor de begrafenis van haar oom prins Friedrich van Pruisen overgekomen. Anastasia was toen 22 jaar, ze heeft nooit meer zelf auto gereden.

Externe links[bewerken]